Létrehozva: 2024.08.30.

A szakember szerint súlyos gond van az egészségeddel, ha ezt a mondatot mondod a viziten

Az orvosok azt állítják, hogy egy beteg egyetlen mondata szinte 100%-ban garantálja, hogy valamilyen súlyos betegsége vagy baja van.

Az orvosok azt állítják, hogy szinte garantálni tudják a súlyos betegség diagnózisát, ha a páciens ezt az egyetlen mondatát hallják. És nem, ez a mondat nem az, hogy „súlyos betegségem van”.

orvos, doktor, kórház, háziorvos, beteg, betegség, Pexels
Fotó: Pexels

A szakemberek a Redditen és a Twitteren közzétett posztokban fedték fel ezt a baljós mondatot, ahol számos, az egészségügyben dolgozó ember is bekapcsolódott, hogy megosszák a figyelmeztető jeleket, amelyek a betegektől származhatnak.

A posztjaikban kifejtették, hogy mi az az egy dolog, amit ha hallanak, az közel 100%-os jelet ad a súlyos betegségekre. A Reddit kommentek szerint pedig a bizonyos mondatot követően olyan súlyos diagnózisok következtek, mint a szívinfarktus, vagy a rák.

A mondat pedig: 

„Jól érzem magam, de a feleségem kényszerített, hogy bejöjjek.”

 

Így van - ha a feleséged azt mondja, hogy menj orvoshoz, akkor jobb, ha hallgatsz rá. Ezt a tanácsot Sam Ghali, a sürgősségi osztály orvosa is megerősítette, aki a közösségi médiaplatformját arra használja, hogy megtanítsa az embereket az orvosi vészhelyzetekre.

Dr. Ghali egyetértett azzal, hogy ha egy páciens azt mondja, hogy „a feleségem kényszerített, hogy bejöjjek”, az azt jelzi, hogy valami tényleg súlyos baj van, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik.

„Bízz bennem ebben a dologban” - tette hozzá a szakember az UniLad beszámolója szerint.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek