KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.27.

Édesanyja vállán hajtotta örök álomra a fejét a 18 éves Lily

Az édesanyát nem engedték lánya után, pedig minden másodperc számított. Tragédiával ért véget a nyaralás.

Lily King egy nyaralást kapott jutalmul, hogy megünnepelhesse az első egyetemi évének sikerességét. Ám váratlanul rosszul lett, miután csirkét és sültkrumplit evett. A 18 éves exeteri egyetemi hallgató tragikus módon az édesanyja vállán halt meg, miután horrorisztikus allergiás reakciót kapott.

gyertya, gyász, tragédia
Fotó: Unsplash

Lily és édesanyja, az 56 éves Aicha még júniusban utaztak a marokkói Rabatba, ahol több hetet töltöttek el, ami során többször is megfordultak egy közeli étteremben. Pont ott, ahol az utolsó vacsorájukat is eltöltötték, hiszen addigra már biztosak voltak benne, nem fognak olyan ételt felszolgálni nekik, amikre Lily allergiás lehet.

Érkezéskor Aicha, aki marokkói származású és arabul beszél, egyértelműen elmondta a személyzetnek, hogy lánya mire allergiás. Kifejezetten azt mondta, hogy kerülniük kell minden olyan étel elkészítését, amely tejtermékeket, halat, kagylót, szezámot és dióféléket tartalmaz. Ám a szülők legrosszabb rémálmában találta magát Aicha, amikor az étel felszolgálása után néhány perccel Lily légzése akadozni kezdett. Lily kirohant, hogy kihányja magát, és megpróbálta használni az epi-penjét, amit az apja szerint mindig magánál tartott. Azonnal kitört a pánik és az étterem személyzete addig nem engedte az anyát Lily után, amíg nem fizette ki a számlát.

„Néhány perccel késleltették, hogy elhagyja az éttermet, ami valójában megmenthette volna Lily életét” - mesélte a gyászoló szülő.

Mivel a mentők késlekedtek, Aicha úgy érezte, nincs más választása, minthogy a lányát kórházba vigye. De tragikus módon az odaérkezés 30 perce alatt Lily már szívrohamot kapott. Ezután katatóniás rohamot kapott, ami miatt agyhalottá vált, és édesanyja vállán halt meg.

„Azt mondta nekem, hogy »Szeretlek, viszlát«, majd elhunyt” - tette hozzá a megtört szívű édesanya.

Az orvosok három napig életben tartották Lily-t a gépeken, de mivel nem volt agyi aktivitás, kénytelenek voltak lekapcsolni őt a létfenntartó készülékről.

Az anyuka meg van arról győződve, hogy az étterem a felelős lánya elvesztéséért. Ám a boncolási jegyzőkönyv szerint szívinfarktust kapott.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek