Létrehozva: 2024.08.08.

Alkoholmentes sört iszik a gyerek? Ezért lehet nagyon veszélyes

Szénsavasak, gyümölcsösek, finomak, és egy csepp alkohol sincs bennünk. Miért is ne kóstolhatná meg a gyerek, gondolhatja sok szülő. Szakértők szerint azonban nem véletlen, hogy csakis 18 év felett ajánlottak ezek az italok.

A kisgyerekek szeretik utánozni a szülőket, nyáron így nem csoda, ha szeretnének belekortyolni a hűsítő sörbe. Ezt természetesen senki nem engedi meg a gyerkőcöknek, helyette megesik viszont, hogy alkoholmentes, gyümölcsös sört kap a gyerek. De hiába nem tartalmaznak alkoholt ezek az italok, a pszichés hatásuk így sem elhanyagolandó, és jobb, ha a gyerekek inkább nekik való üdítőt, vagy vizet isznak. A Massachusetts állambeli Salem Kórház gyermekorvosa, Dr. Chloe Campbell az Insidernek azt nyilatkozta, hogy kutatások szerint azok a gyerekek, akik alkoholmentes sört isznak, később nagyobb érdeklődést mutatnak majd az alkoholos italok iránt.

Little,Kid,Boy,Drinking,Soda,In,Cafe,On,A,Very
Semmilyen formában nem javasolt a gyerekek számára az alkoholmentes sör. Fotó: Anna Nahabed /  Shutterstock

Normalizálja az alkoholizálást

Önmagában az alkoholmentes sör egyáltalán nem veszélyes a gyerekekre, persze csak akkor, ha valóban nincs benne alkohol – egyes típusokban ugyanis van 0,05%. Ugyanakkor ha a gyerek kicsi korától kezdve azt szokja meg, hogy a sörfogyasztás normális, elfogadott és hétköznapi dolog, akkor egészen fiatal korban rá fog kattanni esetleg a valódi sörre.

Felesleges, üres kalória

Akárcsak a cukros üdítők, a gyümölcsös alkoholmentes sörök is rengeteg üres kalóriát tartalmaznak, amire a gyerekeknek semmi szükségük. A magas cukortartalom a fogak számára lehet hosszú távon káros, a szénsav sem kifejezetten javasolt a gyerekek számára. 

Összekeverheti a gyerek az alkoholost a mentessel

Ha egy gyerek kicsi kora óta azt szokja meg, hogy a sör ártalmatlan, akkor megeshet, hogy amikor egy pillanatra nem figyel oda a szülő, beleiszik a felnőttek italába, aminek mondanunk sem kell, kellemetlen következményei lehetnek.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek