Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.18.

Ez a 3 fűszernövény garantáltan csökkenti a hőségérzetet

Ezt a pokoli hőséget szinte senki nem bírja, az ember egész nap csak szédeleg. Ilyenkor nem is ajánlott cukros italokat fogyasztani, mert csak rontanak a helyzeten; de szerencsére készíthetsz hűsítő italt fűszernövényekből is. A hatás azonnal jelentkezik!

A tartós kánikula megviseli a szervezetet, még akkor is, ha egy nap többször hűtöd magad. Ilyenkor jólesik egy hűsítő ital, de sokszor ezek becsapósak, hiszen csak hidegek, és mindössze pár percig hatásosak. Érdemes kipróbálni néhány fűszernövényt is, hiszen ezek közül sok a szervezet hőszabályozására hat, és hosszú időre jól érezheted magadat tőlük. Mutatunk hármat, amelyek jótékony hatásaik mellett még finomak is!

Summer,Old,Fashioned,Beverage,With,Melon,Liqueur,And,Mint,Leaves.
Érdemes nyáron hűsítő fűszernövényeket fogyasztani! Fotó: Andrew Pustiakin / shutterstock

Borsmenta

A legismertebb gyógy- és fűszernövény, amit nemcsak teaként, de hűsítő italként is érdemes nyáron fogyasztani. A borsmenta hatóanyagai a hidegérzékelő idegsejtekre hat, így ha fogyasztasz belőle, hűvösebbnek érzed a levegőt anélkül, hogy a tested valójában lehűlne. Emellett kitágítja a véredényeket, serkenti a vérkeringést a bőrben, így több hőt tud leadni a tested, ez pedig segít átvészelni a forróságot. Érdemes teát készíteni belőle, és behűtve fogyasztani a kánikulában.

Citromfű

Általában nyugtató hatása miatt szoktuk fogyasztani, de nyáron a hőségben is kapóra jön, hiszen ilyenkor a kimerültség, alvászavarok és az állandó forróság miatt az ember ingerültebb, emiatt a közérzete is rosszabb. A citromfű segít, hogy mentálisan is át tudd vészelni a forró napokat, csökkenti a feszültséget, és segít, hogy még a melegben is jól tudj aludni. Akárcsak a mentát, ennek a teáját is érdemes behűtve fogyasztani, lefekvés előtt egy csészével.

Bazsalikom

Ez a csodálatos fűszernövény nemcsak finom, de nagyon egészséges is: csökkenti a magas vérnyomást, a stresszt, és hatóanyagai segítenek, ha nagyon meleged van. Érdemes nyáron olyan könnyű ételeket készíteni, melyeknek a fő fűszere a bazsalikom: levesekhez, húsokhoz, tésztafélékhez egyaránt kiválóan passzol, és könnyebben túléled a nyári forróságot is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek