tóth gabi
Bár konyhai felhasználása ismert a kapornak, mégis fantasztikusan jó fűszer és gyógynövény is egyben. Tavasszal fogyassz belőle többet.
Nyersen fogyasztva az egyik legjobb C-vitamin forrás a kapor, de található benne A-,B1-,B2-,B6-, és E-vitamin is. Elég megosztó fűszer és gyógynövény, van, aki rajong érte, van, aki ki nem állhatja. A tökfőzelékből nem hiányozhat és az uborka kovászolásnál is alapanyag. Az egészségedhez nagyban hozzájárul, egyél belőle tavasszal többet! Gyógyhatása már régóta ismert.
A kapor elősegíti a gyomor egészséges működését, baktérium-, vírus -és gombaölő hatással rendelkezik. Hasfájásra, puffadásra és hasmenés megszüntetésére is alkalmas. Ha teát készítesz belőle, hányingerre, hányásra még a gyerekeknek is adhatod. A bosszantó csuklást is gyorsan kezeli.
Ha erős menstruációs görcseid vannak, akkor is érdemes teát készíteni belőle. De segít a tejelválasztásban szoptatás esetén is.
Alvászavarok esetén is vesd be a kaprot! Lefekvés előtt egy órával igyál egy csésze teát.
Szív- és érrendszeri problémáid vannak? Előzd meg kaporral! Magas a káliumtartalma, ezzel támogatja a szervezetet, javítja a szívizom működését, és a koszorúereket tágítja. Rendszeres fogyasztása esetén megelőzhetsz komolyabb szívbetegségeket vele.