Létrehozva: 2020.01.08.

Kiderült, miben van több C-vitamin, mint a narancsban

Amikor természetes C-vitamin-forrásról beszélünk, akkor a legtöbben rögtön a narancsra gondolnak, pedig a narancson kívül számtalan olyan zöldség és gyümölcs létezik, amelyek több C-vitamint tartalmaznak ennél a narancssárga déligyümölcsnél.

A szamóca jóval több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Emellett gazdag forrása a magnéziumnak és a folsavnak, melyeknek fontos szerepe van a vércukorszint stabilizálásában és a szív egészségének fenntartásában.

A leveles zöldségek közül a brokkoli a leggazdagabb C-vitaminban, de emellett K-vitamin-tartalma is kiemelkedő, amely hozzájárul a csontok egészségéhez és a véralvadást is elősegíti.

A paprikának mindegy, hogy milyen a színe, C-vitaminban is bővelkedik. A paprika emellett sok rostot is tartalmaz, illetve egy nagyon alacsony kalóriatartalmú zöldségről van szó, így bátran beilleszthető a diétás étrendbe.

A kivit szupertápláléknak is nevezhetjük. Nemcsak C-vitaminban bővelkedik, hanem nagyon sok káliumot és rezet is tartalmaz. Szerotonintartalma is kiemelkedő, amely egy jó közérzetet biztosító hormon, ami még az alvás minőségét is javítani tudja.

A kelbimbóban is sok C-vitamin található, de fitonutriensekben is rendkívül gazdag. Rostban is bővelkedik, ami nagyon jó hatással van az emésztésre, illetve a rákos megbetegedések megelőzésében is szerepet játszik.

A kelkáposzta is segíthet pótolni a C-vitamin-szükségletünket, emellett nagy mennyiségben tartalmaz olyan ásványi anyagokat és zsírsavakat, amelyekre szükségünk is van, hogy egészségesek maradjunk.

Az ananászban nemcsak C-vitamin van, hanem bromelain is, ami segítséget nyújt az emésztésben, illetve a puffadást is csökkenteni tudja. Az ananász természetes gyulladáscsökkentő anyagokat is tartalmaz, így sok betegség megelőzésében lehet a segítségünkre.

A papaja is tele van antioxidáns C-vitaminnal. Ez a gyümölcs erősíti a csontokat, gyulladáscsökkentő szerepe kiemelkedő és ragyogó bőrt is képes biztosítani.

A karfiol nagyon sok rostot tartalmaz, de sok C-vitamin is megtalálható benne. A karfiolból készíthetünk levest, kínálhatjuk köretként sültek mellé, de még salátát is készíthetünk belőle. A karfiolt nyersen nem, csakis párolva lehet fogyasztani.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

metropol.hu

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

hirtv.hu

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

hirtv.hu

A Fidesz-KDNP rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezte a XVIII. kerületben a Koppenhága-ügy miatt

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

4+1 ok, amiért a fokhagyma a legjobb barátod

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?

MEDICINA

Kiderült, hogy hány percig szabad zuhanyozni ahhoz, hogy sokáig egészséges maradhass

MEDICINA

Óriási hiba: ezért ne forrald fel soha újra a vizet