tóth gabi
A legtöbbször lekvárként vagy befőttként végzi a sárgabarack-termés, de nyersen fogyasztva is isteni! De az ízén túl amiatt is érdemes minél többet enned belőle, mert hihetetlen gyógyerővel bír.
Még mindig lehet sárgabarackot kapni a termelőknél, piacokon, érdemes minél többet venned belőle, akár lekvárnak szánod, akár nyersen szeretnéd fogyasztani. Senkinek nem kell bemutatni ezt a magyar gyümölcsöt, ami annyira finom, hogy ha elkezded enni, képtelenség abbahagyni. Nemcsak finom, egészséges is, régen úgy tartották, a sárgabarack a hosszú élet titka. Mutatjuk, milyen gyógyhatásai vannak!
Természetes gyulladáscsökkentő
Ha sok-sok sárgabarackot eszel, segít a szervezetednek leküzdeni a fellépő gyulladásokat, hiszen olyan hatóanyagok találhatók benne, mint a zöld teában.
Jót tesz a szemnek
Magas karotinoid- és lutein-tartalmának köszönhetően ez a finom gyümölcs a szemed őre lehet, hiszen hatására kisebb az esélye a makuladegeneráció kialakulásának, és védi a retinát is a káros hatásoktól.
Rákmegelőző hatású
A benne található anyagoknak köszönhetően erős antioxidáns hatása van, így meggátolja a rákos sejtek kialakulását. Magas antioxidáns-tartalmának hála védi a szívet és a keringési rendszert is, és ha sokat fogyasztasz belőle, a cukorbetegség megelőzésében is segít.
Dugig van vitaminokkal
A-vitamin-tartalma olyan magas, hogy ha elfogyasztasz két-három szemet ebből a gyümölcsből, azzal fedezted is a napi A-vitamin-szükségletedet. Emellett bőven tartalmaz C-vitamint, káliumot, foszfort, valamint magnéziumot is.
Kiváló méregtelenítő
Alacsony kalóriatartalma miatt diéta alatt szinte bármennyit ehetsz belőle, de emellett méregteleníti is a szervezetedet.
Ápolja a bőrt
A benne található E- és C-vitamonok védik a bőrt az erős UV-sugárzástól, késleltetik az öregedést, és a sárgabarack a víztartalmának köszönhetően hidratál is.
Jót tesz az emésztésnek
Rostban gazdag, így ha rendszeresen fogyasztod, helyreteszi a bélflóra egyensúlyát, és serkenti az emésztést.