tóth gabi
A sült fokhagyma hatása pont olyan szuper, mint nyers változaté, de még isteni finom is!
Nagyon egészséges, rengeteg jó hatása van a szervezetre a sült fokhagymának is. Naponta fogyaszd bátran, főleg télen, nem marad el az eredmény. Fontos szerepe van az immunrendszer erősítésében.
A fokhagyma jótékony hatását már az ókori egyiptomiak is ismerték. Nemcsak betegségekre használták, de a múmiák mellé is tették. Természetesen az ókori görögök és rómaiak is ismerték, hiszen fertőtlenítésre és tisztításra nagyon hatékony.
Tisztítsd meg a fokhagymafejeket. Ne hámozd meg teljesen, a tetejüket vágd le, és tedd a tepsibe. Sózd, borsozd, olívaolajjal locsold meg. 150 C fokon 30-35 perc alatt süsd meg.
Olaszos sült húsokhoz, bárányhoz, a héjából kinyomva pirítós tetején is fantasztikus. Szószokat is ízesíthetsz vele, ha összetöröd. De van, aki önmagában is szívesen fogyasztja.
Jó étvágyat!