tóth gabi
Mire jó a köménymag? Milyen betegségeket elõzhetsz meg a fogyasztásával? Gondoltad volna, hogy nem csak az isteni finom körözöttbe vagy a gulyáslevesbe érdemes beletenned? Most megtudhatod, miért érdemes fogyasztani.
A kömény egyiptomi eredetű, de az indiai konyha, a Távol-Kelet, és a hagyományos magyar konyha kedvelt fűszernövénye is. Mindemellett ez az apró mag olyan jótékony tulajdonságokkal is rendelkezik, hogy természetes gyógyszerként is alkalmazhatod. Ha mégis hiányozna a fűszerpolcról, feltétlenül szerezz be belőle! Most megtudhatod, mennyi mindenre jó a kömény!
Szabályozni tudod a vércukorszinted, ha naponta legalább 1 pohár köményes vizet fogyasztasz. Elég hozzá egy teáskanál kömény.
A fűszer fertőtlenítő hatása miatt feloldja a váladékot. Forralj fel 1 teáskanál köménymagot és 2 dl vizet, hagyd kihűlni, majd idd meg ezt az italt. Így enyhítheted vele a köhögést, megfázást.
Ha rendszeresen fogyasztod, meghálálja a szervezeted. Beindítja a bélműködést, így még a súlyodból is veszíthetsz!
Köményből, fekete borsból, gyömbérpor egyenlő arányú keverékéből 1 teáskanállal vegyél be vízzel étkezés után. Nagyon szuper az emésztésnek.
Keverj el köményt, koriandert és cukrot egyenlő arányban. Fogyassz el belőle minden reggel vízzel 2 teáskanállal, hogy megszüntesd a szervezeted savasságát.