tóth gabi
Egy amerikai kutatás szerint a fogyókúrázóknak le kellene mondaniuk a kávéról. De vajon miért nem ihatják a kedvenc serkentõ italukat? Eláruljuk!
Az amerikai Cornell University kutatói szerint jobban jár, aki a fogyókúra alatt lemond a kávéról. A bűnös nem a kávéba tett cukor, hanem az ital egyik kevésbé ismert hatása: a koffein ugyanis felerősíti az édes ételek utáni vágyat.
A koffein serkentő hatása mást is csinál a testünkkel: tompítja az édes íz érzékelését. Aki tehát a kávé mellé, vagy közvetlenül utána egy süteményt is megeszik, nem fogja olyan édesnek érezni, mint szeretné, ezért többet fog kívánni belőle. Ez lehet az oka annak is, hogy a szirupokkal, tejszínhabbal turbózott kávécsodákat nem érezzük elviselhetetlenül édesnek, sőt, egy szelet sütit is simán rendelünk melléjük.