MANIMÉKER

Két évig ingyen autózhatnak a debreceniek

Ennek mindössze két feltétele van: elektromos autóval kell rendelkezniük és a minap átadott nagyerdei mélygarázsban kell parkolniuk, illetve az ingyennaftát vételezniük. Egy német cégnek köszönhetően egy 4 millió forintba kerülő kitt beépítésével akár a Trabiját is elektromossá alakíthatja a barkácsolni kész autós.
  • Szerző: Ripost

Mai ismereteink szerint leginkább környezetkímélő módon elektromos autóval autózhatunk. Debrecen városa ezt a meglehetősen drága, ám környezetbarát technológiát támogatja oly módon, hogy egy áramszolgáltatóval és egy autókereskedővel együttműködve két évig ingyenesen adják az áramot a kedden átadott nagyerdei mélygarázsban az autósoknak. Ehhez az E. On biztosította a speciális töltőállomást.

150 elektromos „benzin”kút

Az MTI értesülése szerint egy éven belül 150 új elektromosautó-töltőállomás nyílik Magyarországon. Arról, hogy másutt hasonló ingyenességgel támogatják-e majd a környezetkímélő autózást, egyelőre nincs hír.

Ingyennaftához drága autó

Elektromos autót több kereskedő is forgalmaz. Korábban a benzinnel és árammal is működő hibridek képviselték ezt a technológiát, ma már - igaz, több, mint 8 millió forintért -, négyszemélyes, mintegy 100-150 km-es hatótávolságú, 100 százalékban elektromos autót is vásárolhatunk.

Csináld magad: elektromos Trabi

Ennél olcsóbban is szert tehetünk árammal hajtott kocsira. Ehhez a német ReeVOLT cég ajánl beépíthető kittet valamivel több, mint 4 millió forintnak megfelelő euróért. Igaz, az akkumulátorokat ezen felül, kizárólag bérelni lehet tőlük és ez még további 129 eurót kóstál havonta – ismertette ezt a lehetőséget a portfolio.hu.

A cég maga is vállal átalakítást. Honlapján a retró hívei találhatnak Trabit és VW bogarat is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?