LEHÚZÁS

Vigyázat, egyre több az albérletcsaló!

Tárt karokkal várják az önálló életüket most kezdő, tapasztalatlan fiatalokat az albérletcsalók.
címkék:

 

Minden fiatal nagy álma, hogy kikerülve a szülői házból végre önálló életbe kezdhessen. Ennek első és legfontosabb feltétele a külön lakás, mely az esetek többségében nem más, mint egy albérlet.  Persze megfelelő albérletet találni nem is olyan egyszerű, kinek a nappali, kinek a terasz, kinek a konyha a fontos. Az elképzelések és a lehetőségek ugyanis ritkán találkoznak. Sokáig húzódhat a válogatás, megy a latolgatás, mi fér bele, mi nem... Pont az ilyen naiv és tapasztalatlan elsőalbérleteseket várják tárt karokkal a hamis ingatlanokkal kufárkodó albérletcsalók.

Hamis adatbázisból kínálnak lakást

Az álalbérletesek internetről összeollózott hamis adatbázisra alapozva üzletelnek. Sokszor azt sem veszik figyelembe, hogy elkelt-e már az adott albérlet vagy sem. Hiszen nem is ez a cél. Nekik csak az a fontos, hogy minél többen érdeklődjenek.

Aztán több ezer forint előlegért szép sorra megmutatnak az érdeklődőknek egy ingatlant, mely nagy valószínűséggel egy beépített ember lakása. Ha sok az érdeklődő, sok a bevétel is.

Ha épp nem pénzért ajánlják fel az ingatlan megtekintését – például ha menet közben "sajnálatos módon" már kibérelték az általad kiválasztott lakást -, akkor megígérik, hogy bizonyos összegért cserébe egy hónapon át azonnal tájékoztatnak, ha hasonló kaliberű lakás kerülne az adatbázisukba.

Ezt a jelentkezést ne várd, sosem fognak hívni!

Biztosítsd be magad!

Albérletvadászat közben mindig legyen fontos szempont, hogy csakis hiteles és leellenőrizhető ingatlanirodával kezdj! Persze nehéz minden ügynökséget ellenőrizni, de 

a kaució kezelésének a módja lehet az első gyanús jel, amikor gyanakodni kezdhetsz.

 A kapzsi albérletcsalók ugyanis rögtön elkérik tőled a kauciót - anélkül, hogy akár láttad volna az albérletet.  Miután bekasszírozták a pénzt, elküldenek egy adott címre, hogy végre beköltözhess az álomlakásodba, amit eddig csak képről láttál.

A megadott cím, ha létezik is, nagy valószínűséggel nem az általad kiválasztott ingatlan lesz.

És ha az ott lakót már nem először zaklatják az albérlet keresők, akár még egy monoklival is gazdagabb lehetsz. A pénzed mindenesetre potyára adtad ki...

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?