MANI

Hatalmas fejlődést hozhat a régiónak az új M44-es

Javában zajlanak a munkálatok az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt-Kondoros szakaszán.
címkék:

A beruházás megkezdésével a térség lakóinak régi álma valósult meg, eredményeként Békés megyébe is több tőke áramolhat, ami az itt élőknek is jobb megélhetést tesz lehetővé.

Az elmúlt években inkább elhagyták a térséget, és egyre kevesebb gyermek született. A képviselők abban reménykednek, hogy az új út megépülésével megszűnik Békés megye versenyhátránya. Gajda Róbert, Békés megye kormánymegbízottja hangsúlyozta, hogy a mostani kormány nem ígérget, megvalósítja a terveket.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, a teljes út elkészültével Békéscsaba és az M5-ös autópálya közötti menetidő negyvenöt perccel csökken, míg a békéscsabaiak két óra tíz perc alatt elérhetik a fővárost.

A 2x2 sávos szakaszon 110 kilométer/órás sebességgel lehet majd közlekedni. 

A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló projekt 3 szakaszban épül meg. Az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. – Swietelsky Magyarország Kft.- Soltút Kft.- A-Híd Zrt. konzorcium valósítja meg az M44-es 62 kilométeres Tiszakürt-Kondoros útszakaszát, mely ütemtervnek megfelelően halad, így a tervek szerint már 2019 ősz környékén már használhatják is a közlekedők.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?