MANI

30 másodperc alatt kiderül, feltörték-e bármelyik fiókunkat!

Sokan nem is tudnak róla, hogy feltörték például a Facebook-fiókjukat, vagy a Dropbox- tárhelyüket. Időnként nem árt leellenőrizni, biztonságban vannak-e az adataink!
  • Szerző: Ripost

A legtöbb alkalmazás, e-mail-fiók, tárhelyszolgáltató elkéri az elektronikus levelezési címünk a regisztrációkor. Ezeket a fiókokat néhány szaftos képért, személyes adatokért sűrűn próbálják meg feltörni a világ minden tájáról!

Ha az áldozataivá válunk egy ilyen támadásnak, a legtöbbször nem is tudunk róla. A németeknek köszönhetően már könnyedén kideríthetjük, garázdálkodik-e valaki például a MySpace-oldalunkon!

A technológiai gurunak, Hasso Plattnernek hála, nincs más dolgunk, mint felkeresni ezt a weboldalt:

https://sec.hpi.uni-potsdam.de/leak-checker/search?lang=de

Majd a megfelelő helyre beírjuk a levelezési címünket, amit le szeretnénk ellenőrizni. Néhány másodperc elteltével kapunk egy levelet, amiből kiderül, hogy a személyiségszivárgás-ellenőrző csapat adatbázisában szerepel vagy sem az email-cím.

 

Érthető okokból az, hogy nem szerepelünk az adatbázisban nem jelent 100 %-os garanciát arra, hogy nem hackeltek meg minket, csupán annyit, hogy a német kutatóintézet nem értesült róla!

 

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Sós vendégváró finomságok
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?