Létrehozva: 2022.11.27.

Indul a téli szezon a Balatonon - ilyen programok lesznek idén

Télen is érdemes ellátogatni a Balatonhoz, mert rengeteg téli program várja az érdeklődőket. Ha a tó jegén nem is, de műjégen lehet például korcsolyázni vagy jókat enni és inni is a különböző vásárokban.

A legtöbb balatoni városban lesznek adventi gyertyagyújtások, koncertek, de van, ahol több napos fesztivált is tartanak és olyan is, ahol adventi vásárral várják a turistákat. Összegyűjtöttünk néhány izgalmasnak ígérkező programot, amiért érdemes lehet télen a tóhoz látogatni.

The,Water,Of,The,Port,Is,Frozen.,The,Port,Lights
Fotó: Denes Meszaros / Shutterstock

Korcsolyázás Balatonlellén

Idén december 3-án nyit Balatonlelle legnagyobb téli rendezvénye, az Adventi Fesztivál, ami több rendezvényből tevődik össze. Megnyitják például a Balaton legrégebben üzemelő jégpályáját, amit a helyiek - lakcímkártya felmutatása mellett - hétköznap ingyen használhatnak. A pálya mellett idén is lesz téli finomságokat kínáló hütte, korcsolya- és fakutya-bérlés, korcsolyaélezés, korcsolyaoktatás és számtalan különleges program - közölte az MTI-vel a likedbalaton.hu. 

Az immár a nyolcadik alkalommal megrendezett Balatonlellei Karácsonyi Vásáron közel harminc különleges kézműves árus lesz – mondta Tóth Balázs, a Hello Balatonlelle Egyesület elnöke, a vásár ötletgazdája. Az idén jubileumot ünneplő Téli Vitorlás Versenysorozat is ezen a napon, tehát december harmadikán indul, mégpedig VII. Mikulás Regattával. És ha ez még nem lenne elég, ekkor kerül megrendezésre a GasztroPiknik is a parton felállított fűtött rendezvénysátorban. Itt helyi, környékbeli éttermek kínálatába kóstolhatunk bele és minden eladott adag étel árának egy része egy helyi SMA betegségben szenvedő kisfiú megsegítésére megy. Ezen kívül több helyen fizethetnek a látogatók pénz helyett csokoládéval, amit a szervezők a Mikulásgyárnak juttatnak el. Mindezek mellett lesz kézműves foglalkozás, gyermekjátékok, forralt bor és bárki kipróbálhatja a vízre épített látványszaunát is.

Karácsonyi vásár

Adventi programok Siófokon

Siófok városa idén Téli Varázs programsorozattal várja a látogatókat az adventi időszakban. Lesznek ünnepváró koncertek, karácsonyi meseerdő és körhinta, karácsonyi kisvonat, zenés meseelőadás, varázslatos bűvészműsor és tűzzsonglőr show, valamint forró téli csemegék és gyermekprogramok a Víztorony körül egészen december 24-ig. Az Aranycsengő adventi vásárt is érdemes meglátogatni a város Fő terén, ahol a kedves kézműves ajándékok és díszek mellett olyan téli kedvenceket is találhatunk, mint a kürtőskalács, a sült gesztenye vagy a gyümölcsös forralt bor. A kicsik örömére a Mikulás is ellátogat a vásárra.

Gyenesdiáson is lesz vásár

2022. december 10-11-én ismét ismét hangulatos adventi vásárral várja a karácsonyra hangolódó vendégeket a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület a gyenesdiási Községháza előtti téren. A 15. alkalommal megrendezett vásáron többek között ilyen programokon lehet részt venni:

  • Karácsonyi kézműveskedés a Pásztorházban
  • Népi és kültéri játékok
  • Tombolasorsolás
  • Sütivásár, halászlévásár
  • Sült gesztenye, forralt bor

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mikes Annát ölelgeti Krausz Gábor újabb képén, nagy hírt jelentett be

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

Utolsó óráit családjával töltötte, elhunyt a legendás zenész

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!