Létrehozva: 2017.01.23.

10 hely, ahova sosem juthatsz el!

Akkor sem, ha elég idõd, pénzed és befolyásod van. Na jó, egy kivétel azért van, ha te leszel a következõ pápa, az egyik helyre elmehetsz a tízbõl!

Szerző Ripost

A bohém erdő (Bohemian Grove)

Állítólag a hatalmi elit találkozóhelye. Az Észak-Kalifornia Bohemian Grove nevű parkban évente nagyszabású rendezvénysorozatot tartanak a meghívottak részére. Az 10.800.000 m2 nagyságú területen mindig július hónapban rendeznek három hétvégés programsorozatot az elit vendégeknek, mert ilyenkor Kaliforniában nem esik az eső. A „privát fesztiválon” művészek adnak elő színdarabokat, vannak koncertek és különleges témájú előadások is. Pletykálják, hogy Amerika legnevesebb politikai kommentátorai, szórakoztató- és zeneművészei, tudósai, továbbá magas rangú kormányzati tisztviselői a programok sztárjai. 

Vatikáni titkos levéltár

Annyira azért nem titkos, hogy ne tudjunk a létezéséről, annyira viszont igen, hogy soha ne jussunk a kapuin belülre. Az, aki el szeretne olvasni egy ott található könyvet, vagy iratot (amiknek mellesleg a pápa a tulajdonosa), annak elküldik elektronikus levélben! Persze csak akkor, ha érdemes rá! A vatikáni titkos levéltár (latinul: Archivum Secretum Vaticanum) nem meglepő módon Vatikán Államban található. Súlyos tartalmúnak ítélt és történelmileg fontos dokumentumok tárolására hozták létre. Becslések szerint a polcok hossza nyolcvanöt kilométer lehet.

Lascaux-i barlang, Franciaország

A barlang a darabszámokat és a műalkotások értékét tekintve az egyik legjelentősebb őskori festett barlang. A karcolatok és festmények nagy része 17 ezer éves. A barlang a világörökség részét képezi.

1948-ban látogathatóvá tették a turisták számára, ám 1955-ben különös változásokra lettek figyelmesek a barlang falán. A turisták által kilélegzett szén-dioxid a falon lévő vízpárában feloldódva savas kémhatást keltett. 1957-ben próbálkoztak légcserélő rendszerrel, de a 60-as évekre megjelentek az algák a falon, ezért az akkori kulturális miniszter 1963-ban megtiltotta a turistáknak a barlang látogatását. 

Pine Gap – Az ausztrál 51-es körzet

Az „ufóhívők” köreiben már fogalommá vált 51-es körzet Ausztrál megfelelője. Alice Springstől nem messze található az ausztrál és amerikai hadügy közösen szponzorált létesítménye a Pine Gap. Ennek a védelmi és űrkutatási létesítménynek az a feladata, hogy a kém és kommunikációs műholdak adatait fogadja, és utasításokat küldjön az amerikai CIA-nak. Állítólag.

A moszkvai Metró 2

Ez egy „titkos” föld alatti csőrendszer, ami párhuzamosan fut a nyilvános moszkvai metróhálózattal. Állítólak maga Sztálin építette, és a KGB által használt kódneve D6. Az oroszok egyébként nem cáfolják a létezését! Persze ha létezne, akkor sem mehetne le oda senki. 

39-es szoba- Észak-Korea

Maga a név nem tudni miből vagy honnan ered. Állítólag ez nem is egy szoba, hanem egy titkos társaság, akiknek az a feladatuk, hogy pénzt gyűjtsenek a rezsim vezetőjének, Kim Jongnak. A pénzt - a szakértők szerint, akik figyelemmel kísérik Észak-Korea belső munkáját - arra használja Kim, hogy hűséget vegyen a magas rangú képviselőktől Észak-Koreában, hogy fenntartsa a hatalmát az ország felett.

Mezhgorye - Oroszország

Mezhgorye, egy teljesen zárt város Oroszországban. 1979-ben alapították, az 1600 m magas Yamantaw hegy vonzáskörzetében. A kilencvenes évek végén, Borisz Jelcin idején, amerikai műholdak nagyméretű ásatások nyomait észlelték ezen a területen. A hegységgel kapcsolatosan feltett számos kérdésre az oroszok csak annyit válaszoltak, hogy ez egy orosz kincseket, élelmiszereket őrző övezet, valamit egy atomháború esetén a vezetőség részére fenntartott bunker is található a térségben. No meg persze egy nukleáris rakéta bázis. Állítólag.

Club 33 - Florida, Disneyland

Meglepő módon, és a hiedelmekkel ellentétben Disneylandben inni is lehet! Alkoholt. Ugyanis a park rendelkezik szeszes italok árusítására feljogosító engedéllyel is. Van ott egy hely, amely nyíltan kínál alkoholt – a Club 33. Ez egy privát jellegű klub, pontosan Disneyland közepén, közvetlenül a Blue Bayon étterem mellett. A bejáraton egy díszes 33-ast találunk. Ha csatlakozni szeretnénk a klubhoz, 10 és 30 ezer dollár közötti összeget kell letennünk. De ez még semmi, 14 évet kell várnunk arra, hogy beléphessünk!

White’s úriemberek klubja - Anglia

Egy olasz úriember, Francesco Bianco alapította még 1963-ban. Eleinte csak forrócsokit lehetett itt kapni, és ebből nőtte ki magát Anglia legprivátabb „gentleman” klubjává. A nők teljesen ki vannak zárva a tagságból. A férfiak is csak taggyűlésen léphetnek be, és csak akkor, ha két tag támogatja a belépésüket, és/vagy tagjai a királyi hatalomnak, vagy befolyásos politikusok, művészek.

A Google szerverparkja

The Dalles, Oregon állam. A cég 2006-ban, 600 millió dollárból építette fel a két focipálya méretű szerverközpontot, amit a hűtést kiszolgáló négyemeletes tornyok egészítenek ki. Korábban még ennyit sem lehetett tudni a Google legféltettebb titkáról, ahol az adatokat tárolják. Érthető okokból ezt talán szigorúbban őrzik, mint az orosz (nyilván nem létező) rakétabázist!

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

magyarnemzet.hu

Megérkeztek a helyszíni fotók a reggeli metrógázolásról

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MANI

Változás: új, fontos infók a gyógyszerek kiváltásáról

MANI

Már 3D-ben is megnézhetjük az orvosi leleteinket

MANI

Hol most a legolcsóbb a lakásbiztosítás? Elindult a kampány, íme a részletek

MANI

Elindult a lakásbiztosítási kampány: itt van minden tudnivaló

MANI

Aki meg akarja őrizni pénze értékét, most ebbe fekteti

MANI

1 milliárd forintot lehetett nyerni ezzel az öt számmal

MANI

Itt a vége a jó világnak: fizetős lehet a Google

MANI

Lelepleztük a hazai zöldségeket: mutatjuk az árakat!