A Tisza Párt vezetőjét cigarettacsempészet miatt letartóztatták

POLITIK
LELKIZŐ

Szerző Doris

Létrehozva: 2024.10.11. 07:00
Módosítva: 2024.10.11. 09:03

Sallai Nóra két hete küzd az életéért: íme a tragédia részletei

A Jóban Rosszban gyönyörű színésznője szeptember 27-én szenvedett súlyos balesetet Alsónémediben. Sallai Nóra a kisfiával ült az autóban, a kis Bende néhány napja a kórházban elhunyt. A színésznőért egy ország imádkozik.

Egy nap híján két hete imádkozik az ország Sallai Nóra gyógyulásáért, a színésznő továbbra is élet-halál között lebeg az egyik budapesti kórházban, bár úgy tudni, állapota egy picikét javult. A felfoghatatlan tragédia nemcsak azokat rázta meg, akik közelről ismerték őt, gyakorlatilag nincs olyan ember hazánkban, akinek ne szorulna össze a szíve a felfoghatatlan és drámai történettől.

Sallai Nóra
Sallai Nóra két hete lebeg élet-halál között (Fotó: hot! archív)

Először csak azt lehetett tudni a hírekből, hogy a Jóban Rosszban egyik szereplője súlyos autóbalesetet szenvedett a kisfiával szeptember 27-én, pénteken Alsónémediben. A 44 éves színésznő és ötéves gyermeke egy családi látogatásról tartott hazafelé, amikor megtörtént a baj. A szürke Opelben utazó anya egy mellékutcáról kanyarodott ki nagy ívben balra a Haraszti útra, amelyen épp akkor, hatalmas sebességgel száguldott egy BMW. Utóbbi jármű sofőrje hiába próbálta elrántani a kormányt, az ütközést nem tudta elkerülni. Az óriási erejű becsapódást követően az Opel felborult, a színésznő és kisfia a roncsba szorult. A BMW-ben állítólag egy 18 és egy 21 éves fiatal utazott, ők maguktól szálltak ki a kocsiból, de a kiérkező mentők kórházba vitték őket, csakúgy, mint a súlyos állapotban lévő színésznőt és kisfiát. Később az is kiderült, hogy a kisfiút már a helyszínen újra kellett éleszteni.

A balesetet egy arra haladó autós kocsijának fedélzeti kamerája vette fel és a Tényekben jelent meg ez a felvétel, ám abban a riportban nem esett szó arról, hogy a Jóban Rosszban színésznője és gyermeke szenvedett balesetet. Ezzel párhuzamosan Bogdányi Titanilla szinkronszínésznő arra kérte a követőit, hogy imádkozzanak szeretett barátjáért, akinek sürgősen vérre van szüksége…

Sallai Nóra
Sallai Nóra a Jóban Rosszban Mónika nővért alakította (Fotó: hot! archív)

Az csak hétfőn, szeptember 30-án derült ki, hogy Sallai Nóra színésznő az, aki 5 éves kisfiával, Bendével életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor a 130-cal érkező BMW beléjük csapódott. A magyar sztárvilágban elképesztő, példaértékű összefogás alakult ki. Nagy Adri például így nyilatkozott a Borsnak:

„Rengeteg közös jelenetünk volt együtt a sorozatban, még az öltözőnk is egymás mellett volt. Nagyon aggódom Nóráért, de bízom benne, hogy hamarosan jó híreket kapunk. Természetesen majd én is szeretnék elmenni az irányított véradásra, csak még a pontos helyszínt nem tudom.”

De szeretnék mást is arra buzdítani, hogy ne csak ilyenkor menjen el vért adni, mert az mindig hatalmas segítség

– mondta Adri a Borsnak, de Balázs Andi, Pikali Gerda, Németh Kristóf, Kárpáti Rebeka Csonka András és még számos szakmabeli csatlakozott hozzá.

Sallai Nóra balesetéről hivatalos közleményt adott ki a rendőrség

A Ripost megkereste a balesettel kapcsolatban a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, akik hivatalos válaszukban azt is megírták, hogy az elsődleges információk alapján a baleset oka az elsőbbség meg nem adása volt, a körülményeket pedig szakértők bevonásával vizsgálják.

„Megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy az Ön által említett baleset körülményeit – amelynek oka az elsődleges adatok szerint az elsőbbség meg nem adása volt – a Dabasi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja. 

Az eljárás közúti baleset gondatlan okozásának bűntette miatt indult. Tájékoztatom továbbá, hogy válaszadásunk időpontjáig gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor.

Az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módunkban bővebb információt adni” – állt a rendőrség első hivatalos közleményében, ám azóta sajnos ezt módosítaniuk kellett.

Sallai Nóra baleset
Sallai Nóra gyermeke is az autóban ült, amikor a képen látható kereszteződésben baleseteztek (Fotó: Bors)

Sallai Nóra kisfia nem élte túl a balesetet

Bár egy egész ország bízott abban, hogy mind a színésznő, mind pedig a kisfia felépülnek a szörnyű balesetből, ez sajnos nem így történt. Október 7-én, hétfőn érkezett a szörnyű hír: a kis Bende szervezete a kórházban feladta a küzdelmet. A kisfiú mindössze 5 évet kapott a sorstól.

A felfoghatatlan tragédiát a rendőrség újabb közleménye tette egyértelművé. Míg a múlt hét folyamán a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közúti baleset gondatlan okozásának bűntette miatti eljárásról beszélt, ez mostanra változott, és már halált okozó baleset ügyében folyik a nyomozás, ezért feltételezhető, hogy a kicsi az áldozat.

Megkeresésére válaszolva tájékoztatom, hogy a Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya – jelenleg – halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt, szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit

nyilatkozta a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya.

Bende halálát sajnos az is egyértelművé teszi, hogy a kisfiú óvodájára kitűzték a fekete zászlót.

Sallai Nóra
Fekete zászló leng Sallai Nóra fiának óvodáján (Fotó: Bors)

Sallai Nóra férje megtörte a csendet

Belegondolni is szörnyű, mit élhet át most Sallai Nóra férje, Bence, aki információink szerint teljesen összetört a történtek után. Még a munkáját is feladta, hogy a kórházban legyen a színésznő mellett, még akkor is, ha naponta mindössze 10 percre láthatja.

A kisfiát gyászoló férfi a baleset után sokáig nem nyilatkozott, ám pár napja a Tények megkeresésére megtörte a csendet.

Nóra állapota egy kicsit javult, azonban még mindig nagyon súlyos. Hosszú rehabilitáció várhat rá

idézték a férj szavait a riportban.

Sallai Nóra férje, családtagjai és barátai egyelőre nem tehetnek többet. Imádkoznak és reménykednek abban, hogy a színésznő állapota a horrorbalesetet követően, ha lassan is, de javulni kezd. Egy volt szakápoló elmondta a Borsnak, hogy az első 30 nap a legkritikusabb egy ilyen szörnyűséget követően.

Az előzmények ismeretében, és a híradásokból értesülve azt lehet tudni, hogy további műtétek várnak a művésznőre, valószínűleg marad a gépi lélegeztetés, még akkor is, ha annak valószínűleg szövődményei is lesznek, elsődleges az emberélet. A beteg ez idő alatt folyamatos észlelést, intenzív megfigyelést igényel.

„A tubus átjárhatóságának és pozíciójának ellenőrzése, a tüdők feletti hallgatózás, a beteg színe, körmei, bőre, általános állapota, eszmélete, tudata és viselkedése értékes támpontot adnak számunkra. A vitális paraméterek folyamatos mérése, invazív vérnyomásmérés, CVP mérés, a folyamatos kapnográfia és EKG monitorozás kiemelt jelentőségű” sorolta a szakember.

Jelenleg az egész ország egy emberként szurkol Nórának, és bízik abban, hogy hamarosan optimizmusra okod adó híreket kapunk a színésznőről.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek