KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.09. 20:22

Mi történt? A földdel vált egyenlővé Putyin nyári rezidenciája

Nyoma sem maradt a fényűző ingatlannak.

Friss műholdfelvételek tanúsága szerint lerombolták Vlagyimir Putyin orosz elnök Szocsiban lévő nyári rezidenciáját - írja a Newsweek. Az ukrán sajtó értelmezése szerint az ingatlan bontását azért rendelte el az orosz elnök, mert félt, hogy azt ukrán dróntámadás érheti, ha állva marad. 

Mi történt? A földdel vált egyenlővé Putyin nyári rezidenciája

Az Proekt nevű orosz oknyomozó hírportál szerint Vlagyimir Putyin korábban évente 30 napot töltött a "Bocsarov Rucsej" nevű rezidencián, tavasz óta azonban nem látogatta meg a létesítményt. A lap úgy tudja, az ingatlan bontását valamikor márciusban kezdték el, jelenleg pedig egy gödör tátong a helyén, amelyben nehézgépekkel dolgoznak. Ez alapján feltételezhető, hogy új építkezést indítottak a területen.

A Bocsarov Rucsej a szovjet pártfőtitkárok nyaralóhelyeként szolgált az 1960-as évektől, a Szovjetunió összeomlása után pedig a mindenkori orosz elnök hivatalos rezidenciája lett. 2008 óta Vlagyimir Putyin rendszeresen látogatta az ingatlant, és több külföldi vezetőt is fogatott itt. 

Egykor a dácsában vendégül látták Joszip Broz Tito néhai jugoszláv kommunista vezetőt, de itt volt Putyin és George W. Bush volt amerikai elnök 2008-as, illetve Dmitrij Medvegyev volt orosz államfő és Angela Merkel volt német kancellár 2009-es találkozója is.

Lebontás előtt így nézett ki a "Bocsarov Rucsej" nevű rezidencia

A most bemutatott műholfelvételeken az látszik, hogy 2023 márciusában még állt a rezidencia, idén márciusra viszont már csak a hült helye maradt. A Proekt szerint Putyin már hét hónapja nem látogatott a Fekete-tenger partján található Szocsiba, illetve az ott lévő házába.

A rezidencia lebontása kapcsán érdemes elmondani, hogy Putyin egy másik villája körül nemrég többszintes biztonsági gyűrűt hoztak létre, amely bármilyen légitámadást képes elhárítani. Az orosz államfő védelmét ellátó biztonsági személyzet azután gondoskodott az észak-oroszországi Valdaj-tó pártján található luxusbirtok védelméről, hogy Ukrajna egyre bátrabban és gyakrabban hajt végre mélységi csapásokat Oroszország ellen. A nyugati sajtóban megjelent műholdfelvételek szerint a terültet biztonságát a legkülönfélébb légvédelmi rendszerekkel erősítették meg, köztük több Pancir-Sz1-es rakétavetővel, melyek rendkívül korszerű fegyvernek számítanak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek