KÜLFÖLD

Szerző B.

Létrehozva: 2024.10.22. 05:30

Félelmetes jóslatot tett 2050-re a mesterséges intelligencia, nagy baj vár az emberiségre

Súlyos veszélyre fenyegeti az emberiséget. Hátborzongató jóslatot tett 2050-re a mesterséges intelligencia.

Az AI felfedte, hogy szerinte 2050-re mik lesznek a "legnagyobb embergyilkosok", és meglepő módon nem a gépek felemelkedéséről szól a jóslata.

jóslat, emberiség
Súlyos veszélyre fenyegeti az emberiséget. Hátborzongató jóslatot tett 2050-re a mesterséges intelligencia Fotó: Pexels

Jelenleg a világ népességének számos jelentős "gyilkosa" van. A Covid-19 a közelmúltban felkerült a listára a globális világjárvány miatt, mint a második legnagyobb halált okozó betegség. Jelenleg pedig az iszkémiás szívbetegség vagy koszorúér-betegség van az emberek életére a legnagyobb veszéllyel. Ez felelős a halálozások számának legnagyobb növekedéséért az elmúlt két évtizedben. De a mesterséges intelligencia szerint 2050-ben már nem ezzel küzdenek majd leginkább az emberek. 

Jóslat 2050-re a mesterséges intelligenciától

Azt jósolja, hogy az antibiotikum-rezisztens baktériumok számítanak majd addigra "az emberiség legnagyobb gyilkosának".

Ez annak köszönhető, hogy egyre elterjedtebbek az olyan szuperbaktériumok, amelyek rezisztensek a legtöbb vagy az összes antibiotikummal szemben.

És ha a jelenlegi tendencia folytatódik, jelentős mértékben megnövekedhet a fertőzések miatti halálozás. További potenciális veszélyek maradnak a szívbetegségek, a rák, az éghajlatváltozással összefüggő betegségek és a neurodegeneratív betegségek is.

A mesterséges intelligencia hozzátette, fontos megjegyezni, hogy ezek az előrejelzések a jelenlegi trendeken és a jövőbeli kihívások megértésén alapulnak. Számos tényező befolyásolhatja ezeket az eredményeket, beleértve az orvosi fejlődést, a közegészségügyet és a környezeti változásokat is – írja a Daily Star.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek