Bild: Ukrajna heteken belül atombombát építhet

KÜLFÖLD
KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.10.18. 15:00

„Fitt volt” - Fájt a hasa, két hét múlva már nem élt a 14 éves diáklány

Találtak neki donort, de akkor már túl késő volt.

Maisie Almondot az egészség mintaképének nézték a szülei, aztán a szemei hirtelen sárgává váltak. A 14 éves diáklány, aki arról álmodott, hogy beutazza a világot, szeptember 15-én hasfájással tért haza egy jótékonysági önkéntes munkájából.

gyertya, gyász, halálhír, tragédia
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Mivel nemrég kezdődött újra az iskola, a szülei azt gondolták, csak a szokásos gyomorrontás lehet az oka. A sárga szem azonban májproblémára utalhat, ezért sürgősségi osztályra vitték.

„Teljesen lesújtott bennünket gyönyörű kislányunk, Maisie hirtelen elvesztése. Azt hittük, hogy ez csak egy hasi fertőzés, ami az iskolában előfordul, és hogy egy szabadnap után rendbe jön. Nem volt semmilyen alapbetegsége, teljesen fitt volt, és hetente négyszer járt edzőterembe” - kezdte az anyuka, Kathryn.

Miután kórházba került, Maisie sárgasága súlyosbodott. Az orvosok különböző betegségekre, köztük hepatitisre is tesztelték, de minden eredmény negatív lett. Maisie akut májelégtelenségben szenvedett, és transzplantációra volt szüksége a túléléshez.

Október 1-jén találtak megfelelő donort, addigra Maisie állapota azonban tovább romlott, és túl gyenge lett ahhoz, hogy átessen a kimerítő, 12 órás beavatkozáson, amelyhez nagy mennyiségű véradásra is szükség lett volna. Maisie október 2-án a kora reggeli órákban halt meg.

Maisie könyvelő szeretett volna lenni, és izgatottan várta a barátaival való hátizsákos utazást. Fő szenvedélye a vásárlás volt.

Az akut májelégtelenség egy ritka állapot, amely akkor következik be, amikor a máj hirtelen leáll. Ez gyakran akkor fordul elő, ha a máj gyorsan károsodik, gyakran olyan tényezők miatt, mint a vírusfertőzések, bizonyos gyógyszerek vagy a túlzott alkoholfogyasztás.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek