KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.10.16. 16:30

Elviselhetetlen volt a viszketése, rákos lett a 15 éves diáklány

Nevelőszülei szerint teljesen befordult önmagába, miután nem lehet top formában a diáklány.

A 15 éves Niamh egész testén állandó viszketés jelentkezett, de a család először azt hitte, hogy ez valamilyen allergiával vagy intoleranciával függhet össze. A háziorvosa azt javasolta, hogy vezessen naplót az ételekről, amiket fogyaszt és a szépségápolási termékekről, amiket használ.

kórház, orvosok, folyosó
Fotó: Pexels

Az irritáció olyan szintre emelkedett, hogy a diáklány nem tudott aludni és folyamatosan karmolta a bőrét. Mindezeken felül egyik napról a másikra hirtelen egy csomó jelent meg a nyakán. Utóbbi alapján diagnosztizálták Niamh-nál a nyirokrendszerében kialakult Hodgkin-limfómát. A rák miatt jelenleg kemoterápiás kezelés alatt áll a fiatal.

Az orvosok közölték a családdal, hogy Niamh kezelése négy 28 napos kemoterápiás ciklust foglal magában, amelyből eddig kettőt végzett el. Bár Niamh küzd a külseje megváltozásával, és hiányzik neki az iskola és a barátai, Deborah szerint a lány végig fantasztikusan viselte a megpróbáltatásokat.

„Belenéz a tükörbe, és nem látja önmagát, ami teljesen szívszorító, de tudja, hogy ki ő, és ki akar lenni” - mondta Deborah, aki reménykedve hozzátette: „Hisszük, hogy ő lesz az a személy, és mindent el fog érni az életében, ha mi 100%-ban mögötte állunk.”

„Niamh mindig is csajos lány volt. Gyönyörű, lenyűgöző, de nem akarja, hogy most bárki is lássa, mert a haja teljesen kihullott. Mindig is egy volt a műbarnaságával, a szempilláival és a sminkjével, és most ez nincs meg neki. A kemoterápia miatt még a körmeit sem tudja feltenni, vagy körömlakkozni, szóval ez az, amivel küszködik. Rengeteg barátja van, és nem is akarja látni őket, ami szívszorító. Remélhetőleg csak négy vagy hat hónapig lesz kiesve az életéből, és utána újra azzá válhat, aki volt, elmehet a bulijaira, és viselhet díszes ruhákat” – mesélte nevelőanyja, Deborah.

Niamh támogatására elindítottak egy GoFundMe oldalt. Családtagjai pedig támogatásként leborotválták a fejüket, ezzel pedig pénzt is gyűjtöttek egy jótékonysági szervezet számára.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek