KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.10.25. 10:30

Fájt a fogszabályzója, rákos lett a 26 éves nő, pedig egyszer már legyőzte

Az élet nem bánik kesztyűs kézzel Kimberley Hattersley-Bartonnal. Mindössze 13 hónapos korában hugyhólyagrákkal diagnosztizálták. Aztán a nyelvének az egyharmadát el kellett távolítani, miután kiderült, hogy a fogszabályzója okozta fájdalmát valójában egy rákos daganat okozta. 

 

„Észrevettem, hogy van egy csomó a nyelvem hátsó részén, de elsőre a fogszabályzóm miatt nem gondoltam semmi rosszra. Emlékszem, hogy sírtam, és azt mondtam, hogy nem akarom, hogy visszajöjjön a rák. Csecsemőként hat hónapos kezelésen estem át, és többszörös, élethosszig tartó kezelés mellékhatásai maradtak rám, és nem akartam, hogy a rák valami mást is rám hagyjon rám” – mesélte Kimberley, aki hat és fél hét sugárterápiát kapott. Újra meg kellett tanulnia beszélni, sőt még nyelni is, hiszen a nyelve egy részét eltávolították.

Négy év után visszatért az ismerős fájdalma, ami a rák rettegett kiújulását jelezte. Mint kiderült, akkor a rák a nyelve közepét támadta meg. 

„Igen, talán kétszer lehetsz rákos, de egy harmadik alkalom hihetetlennek tűnt. Emiatt most egy U alakú heg van a nyakamon, mint egy mosoly. De egyszerűen csak boldog voltam, hogy hazamehetek” - mesélte az átélt borzalmakról a fiatal nő.

Kimberley küzdelmei azonban ezután sem értek véget. Egy rutinvizsgálat során kiderült, hogy pajzsmirigyrákja van, amit szerencsére korai stádiumban észleltek. Tekintettel a kórtörténetére az orvosok úgy döntöttek, hogy eltávolítják a pajzsmirigyét és a gyanús nyirokcsomókat. Egy év újabb rákmentesség után most veseelégtelenséggel küzd. 

„Szenvedek a fáradtságtól, de összességében elég jól felépültem. Életem hátralévő részében együtt fogok élni a kezelés mellékhatásaival, de örülök, boldog vagyok, miután túléltem a leküzdött csatákat” – zárta sorait Kimberley. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek