KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.10.23. 10:30

„A kezdetektől fogva harcos volt” – Háromszor leállt a légzése, most hazavihették csodababájukat a boldog szülők

Már születése előtt megpecsételődött egy kislány sorsa, de nem adta fel és igenis bebizonyította, hogy van keresnivalója az életben. 

kórház, orvosok, folyosó
Fotó: Pexels

Maeva McDermott az után fogant, hogy édesanyját sterilizálták a gerincbetegsége miatt. Június 27-én koraszülöttként jött világra Edingburhgban, akut laryngomalaciával, ami megtámadta a légútjait. Kevesebb mint két héttel később az állapota miatt háromszor is leállt a légzése, ami miatt kétszer megműtötték. 

„Tiszta sokkban voltam, és azt a színt, ahogyan elment, soha nem fogom elfelejteni. Szürke volt, az ajkai pedig kékek, mint a filmekben. Csak hálát adok Istennek, hogy bíztam az ösztöneimben és kórházba vittem aznap este, mert ha ez otthon történt volna, bele sem merek gondolni, mi történt volna” – mesélte élete legrosszabb pillanatairól Maeva édesanyja. 

Hat hetet töltött az intenzív osztályon lélegeztetőgépre kötve és további három hetet a kórházi kórteremben, mielőtt hazamehetett szüleivel, Beth-tel és Shaunnal.

„A kezdetektől fogva harcos volt, mert meg kellett küzdenie, hogy a világra jöjjön, és most ez. Ő egyszerűen csodálatos, ő egy kis csoda, tényleg az. Nyilvánvalóan még hosszú út áll előttünk, és el sem tudom mondani, milyen ijesztő időszak volt ez. A fájdalom, a rettegés és a szívfájdalom, amin keresztülmentünk, mióta a mi különleges kislányunk a világra jött, szörnyű volt” – mesélte Beth újszülött babája megpróbáltatásairól.

Az orvosok azt mondták a családnak, hogy a gyerekek gyakran kinövik az állapotot, de mivel Maeva súlyos eset, lehet, hogy a jövőben is műtétekre lesz szüksége.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek