Bild: Ukrajna heteken belül atombombát építhet

KÜLFÖLD
KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.10.18. 16:30

„A 3 fiam fejfájásra panaszkodott, egy betegség összenyomta a gerincüket”

Sokkoló módon egyszerre döntötte le a lábáról a három fivért ugyanaz az ritka agyi rendellenesség.

Teljesen megdöbbent is összetört a szíve egy édesanyának. Whitney Niece egyszerre vitte orvoshoz mind a három fiát, miután egytől-egyig bizarr tüneteket kezdtek produkálni. A 10 éves Lincoln, a 6 éves Norrin és a 3 éves Remley fejfájással, hányással, valamint egyensúly- és koordinációs zavaroktól szenvedett.

kórház, orvosok, folyosó
Mind a három kisfiú örökölte a ritka agyi rendellenességet /Fotó: Pexels

Először az orvosok úgy vélték, hogy a tüneteiket vírus okozta. Azonban később kiderült, hogy 1-es típusú Chiari-rendellenességben szenvednek. Ez az állapot akkor alakul ki, amikor az agy alsó része benyomul a gerinccsatornába, és aggasztó tüneteket kezd kiváltani.

Remley diagnózisa váratlanul érte Whitneyt, mivel a szülés előtti vizsgálatok nem mutatták jelét problémának. Aztán Lincoln diagnózisa újabb sokk volt, és elgondolkozott azon, hogy mennyi esélye lehet két fiának azonos betegséggel megszületni. A tünetei alapján pedig már gyanította, hogy Norrin is érintett lehet.

„A 3 fiam fejfájásra panaszkodott, egy betegség összenyomta a gerincüket. Úgy éreztük, hogy az életünk egy forgószéllé változik. Úgy tűnt, hogy egyik kihívás a másik után érte a családunkat. Legyőzöttnek éreztem magam, mielőtt válaszokat kaptunk volna” – kezdte a 38 éves édesanya, aki marketingkoordinátor Indiana államban, az Egyesült Államokban.

A fiúk tünetei kissé eltérően és különböző életkorban jelentkeztek. A rendellenességeket általában genetikai mutációk okozzák, amelyek a babák méhen belüli fejlődése során alakulnak ki. Az állapot nem életveszélyes, de beavatkozást igényel. Az eljárás során egy kis csontdarabot távolítanak el a koponyaalapból vagy a gerincoszlop tetejéről, hogy csökkentsék az agyra nehezedő nyomást, és lehetővé tegyék az agyban és a gerincvelőben lévő és azt körülvevő folyadék normális áramlását.

„Szerencsére az élet azóta jelentősen megnyugodott. Bár még mindig hetente küzdünk a fejfájással, de már kezelhető otthon gyógyszerekkel. Lincolnt az idegsebész tisztázta, és már nem áll kezelés alatt. Norrinnak és Remley-nek évente kell majd ellenőriznie a VP-söntjeiket, de a jövőjük ígéretesnek tűnik, és remélhetőleg egészségesnek!” - tette hozzá reménykedve Whitney.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek