KÜLFÖLD

Szerző P. E.

Létrehozva: 2024.10.09. 14:00
Módosítva: 2024.10.09. 14:22

Apró elváltozás jelent meg a 11 éves kislány szemében: kiderült, agydaganata van

Az édesanya vette észre, hogy a kislánya szemében van valami furcsa.

Egy édesanya felfedte azt az aggasztóan finom jelet, amely megmutatta, hogy "sportos" 11 éves lányának halálos agydaganata volt. 

kórház, orvosok, folyosó
Fotó: Pexels

Amelie Williams, aki Wells közelében él Somersetben, 2023 elején kezdett küzdeni az egyensúlyával. De csak a rutin éves szemellenőrzés során vette észre a látszerésze, hogy az akkor 11 éves kislány szeme „remeg”. Elküldték őket orvoshoz.

Miután anyja, Lydia elvitte a háziorvoshoz, Amelie-t sürgős vizsgálatra utalták a kórházba, és kiderült, 4. stádiumú medulloblasztómát mutattak ki – az agyrák egy fajtáját. Egy 10 órás műtét során sikeresen eltávolították a kajszibarack méretű daganatot, ám a műtét sokkot okozott a kislány szervezetében, így képtelen volt járni, beszélni és mozogni. Amelie egy éve tolószékhez kötött, szerencsére mostanra remisszióban van a kemoterápia és a sugárkezelés után. 

Amelie szívszorító megpróbáltatásaira emlékeztetve Lydia, egy 43 éves tanár azt mondta: „Az optikus azt mondta nekem: nézze meg, a szeme csinál valamit. Megnéztem és Amelie szeme remegett. Megkérdeztem, mi ez, az optikus pedig azt mondta, szerinte vigyem orvoshoz a lányomat."

A Bath-i Royal United Kórházba utalva Amelie-n egy sor vérvizsgálatot és MRI-t végeztek, ami megerősítette a diagnózisát. 

"Emlékszem, az orvos megkérdezte, mi az, amit tudni szeretnék. Annyit kérdeztem: meg fog halni? Azt válaszolta: nem tudják" - mondta összeszorult szívvel az édesanya.

A medulloblasztóma egy gyorsan növekvő, magas fokú daganat, amely legfeljebb minden ötödik gyermekkori agydaganatért felelős. Az esetek körülbelül 70 százaléka 10 év alatti gyermekeknél fordul elő. A gyakori tünetek közé tartozik a viselkedés és az étvágy megváltozása, a koordinációs problémák, a fejfájás, az émelygés és a hányás. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek