A Mediaworks közleménye: DIGITÁLIS FÓKUSZ, ÚJ TARTALMAK, BŐVÜLŐ EGYÜTTMŰKÖDÉS

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.10.25. 14:00

Nem várja a fehér karácsonyt a 25 éves nő: szó szerint allergiás a hidegre!

A fiatal nő, ha csak pár percet eltölt a hidegben, rögtön vörössé válik a bőre és fájdalmas dudorok lepik el.

Bár a fagypont alatti hőmérsékletet nem sokan kedvelik, a 25 éves Holly Rundle egyenesen retteg, amikor kezd egyre hűvösebbé válni az idő. A kanadai Ontarióban élő fiatal nő ugyanis egy meglehetősen szokatlan betegségben szenved: a szó szoros értelmében allergiás a hidegre, a bőre pedig vörössé válik és dudorok lepik el, ha csak pár percet eltölt a hűvös levegőn.

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Allergiás a hidegre a 25 éves lány / Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Holly megpróbáltatásai tíz évvel ezelőtt kezdődtek, amikor arra lett figyelmes, hogy a hideg hatására a bőre változást mutat. Kezdetben azonban nem is sejtette, hogy a tünetei a hőmérséklettel volnának összefüggésben.

Mindig valami mással társítottam. Például, ha beleugrottam egy medencébe, egy hideg medencébe, és az egész testemet csalánkiütés borította, akkor azt gondoltam, biztosan allergiás vagyok arra a tisztítószerre, amit a medencében használtak

– magyarázta el a lány.

Miután egyre jobban zavarta bőre különös reakciója, tanácsot kért egy barátjától, aki ápolást tanult: ő vetette fel először, talán hidegkiütése, azaz, a hidegre való allergiája van. Amikor Holly ezt követően felkeresett egy orvost, megerősítést nyert, hogy valóban ebben a betegségben szenved.

Hollynak ezután extra erős allergia elleni tablettákat írtak fel, amelyek elmondása szerint csak keveset segítettek. A lány azt is elmagyarázta, hogy a betegség égő, viszkető érzéssel jár, amely a nyakát, a kezét és a lábát érinti a legrosszabbul. Ráadásul ez az állapot általában hét év után el szokott múlni, ő maga viszont továbbra sem tapasztalja az enyhülés jeleit, és a mai napig szenved a betegség okozta tünetektől – írja a Mirror.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek