KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.10.25. 09:30

„Minden nap az életemért küzdők” – Nyolc éve nem tud pisilni egy fiatal nő

Vérmérgezése miatt örökké megpecsételődött egy fiatal nő élete.

Egy nő elmesélte, hogy több mint nyolc éve nem tudott természetes úton pisilni, miután egy ritka betegséget diagnosztizáltak nála. Tia Castle-t még 2016-ban szállították kórházba, amikor elviselhetetlen fájdalmaktól szenvedett, miután napokig nem tudott vécére menni. Az orvosok közölték vele, hogy vérmérgezés alakult ki a húgyutaiban, mivel sokkolóan sok liter vizet tartott vissza a szervezetében.

kórház, orvosok, folyosó
Fotó: Pexels

A fertőzés súlyosbodásának kockázata miatt az egykori gondozó a következő kilenc hónapban minden nap kézzel, egy katéter segítségével kellett kiürítenie a vizeletét. Azóta Fowler-szindrómát diagnosztizáltak nála. Tia meghozta azt a bátor, életét megváltoztató döntést, hogy teljesen eltávolítják a hólyagját, és sztómát szerelnek be neki. 

„Képtelen vagyok élvezni az életet. Az elmúlt nyolc évben egy csepp vizeletet sem ürítettem természetes úton. Ez letaglózott. Elegem van abból, hogy tudom, emiatt folyamatosan veszélyben van az életem. Ha nem mentem volna kórházba, ki tudja, hogy ma még mindig itt lennék-e?” - sopánkodott Tia, majd úgy folytatta: 

„Ez az egész igazi sokként ért, mivel soha nem érzem a késztetést, hogy vécére menjek, mégis úgy gömbölyödik a gyomrom, mintha mindjárt szétpukkadna. Annyi mindenről lemaradtam, és mindent elvettek tőlem, amit valaha ismertem. Még mindig annyi mindent szeretnék elérni az életben, de jelenleg ez lehetetlennek tűnik. Bárcsak elég jól lennék ahhoz, hogy elhagyjam a házat. Jelenleg nagyon stresszes vagyok, eléggé rosszul vagyok, mindent megteszek, hogy ne kerüljek kórházba - és halálra unom magam, mivel ágynyugalomra kényszerültem. Most szeretnék kipipálni néhány dolgot a bakancslistámról, amíg még képes vagyok rá.”.

A Fowler-szindróma, amelyet csak 1985-ben fedeztek fel, megnehezíti a vizeletürítést, ami visszatartáshoz és fokozott fertőzésveszélyhez vezet. Ez a hólyag záróizmainak elernyedési zavara miatt alakul ki, és egymillió nőből kettőt érint.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek