Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.09.16.

Tele volt a kórház, ezért néhány gyógyszerrel hazaküldték a 8 éves Miát: pár órán belül meghalt

A kislány szepszisben szenvedett, de mivel nem törődtek vele, vírusosként kezelték őt.

Elhunyt a 9 éves Mia Glynn, akit kétszer is hazaküldtek a kórházból néhány folyadékkal és ibuprofinnal, hogy otthon kúrálják őt szülei, mivel az egészségügyi intézmény tele van. A kislány azonban pár órával később szepszisben elhunyt. Mindezt azok után, hogy édesanyja, Katie és édesapja, Soron négy órán belül kétszer is orvoshoz rohant lányukkal annak állapota miatt. Elmondták, hogy Mia folyamatosan hány, erős fejfájása és torokfájása van. 

kórház, orvosok, folyosó
Kétszer is elküldték őket néhány antibiotikummal és fájdalomcsillapítóval. Fotó: Pexels

Második alkalommal, miután először néhány antibiotikumot kaptak csak, már úgy mentek vissza, hogy a kislány szívritmusa nagyon gyors, állandóan fáradt, nem eszik és csökkent a vizelete. A doki mégsem csinált semmit, ibuprofint és folyadékokat írt fel. Az iskolás állapota azonban nem javult, a szülei ágyában aludt, mígnem a hajnali órákban iszonyú fájdalmakkal kelt fel. Kiütések voltak a kezén és a lábán, a szája kék volt és arra panaszkodott, hogy melege van, pedig érintésre hideg volt.

Katie és Soron azonnal mentőt hívtak hozzá, akik a kórházba érve intravénás folyadékot és további antibiotikumot adtak neki, ám Mia a kórházba érkezését követően 15 perccel szeptikus sokkot és szívrohamot kapott. Akkor még sikerült újraéleszteni, ám 20 perccel később végül diagnosztizált szepsisben életét vesztette. Halálát követően szülei azonnal ügyvédet fogadtak mondván az egész tragédia orvosi hanyagság miatt történt. Ha nem vírusként kezelték volna, akkor nem halt volna meg 15 órával később az első orvosi látogatást követően. 

Nem tudjuk szavakkal kifejezni, micsoda fájdalmat érzünk. Elképzelhetetlen...A mi gyönyörű, egészséges, boldog, szeretetteljes, törődő kislányunk, aki szeretett táncolni és mindenki arcára mosolyt csalt nincs többé. 

Mia emlékére Katie és Soron alapítványt hoztak létre és minden erejükkel azon vannak, hogy felhívják a figyelmet a szepszisre és annak veszélyeire, írja a DailyMail.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek