Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.16.
Módosítva: 2024.09.16.

Bajban van Máté, a beteg tükörgyerek – így próbálnak most segíteni rajta

Nehéz időszak érkezett el a tükörgyerek életében. Május óta több napot is kórházban töltött a kis Máté.

Mátéról három éves korában derült ki, hogy tükörgyerek. A szervei ellentétes oldalon vannak. Amikor világra jött, még minden rendben volt. Kisgyermekként sokat betegeskedett, ezért vitték a miskolci kórházba, ahova a gyerekorvosa utalta be. Ott szüleit sokkoló diagnózis fogadta. A szíve, a mája, és a gyomorhólyagja is ellentétes oldalon vannak, illetve a gerincével is problémái vannak.

Máté tükörgyerek. A szervei ellentétes oldalon vannak.
Máté tükörgyerek. Szülei mindent megtesznek, hogy egészséges legyen a kisfiú Fotó: Olvasói

Először nem hittünk a fülünknek, amikor az orvosok azt mondták, hogy Máté tükörgyerek. A szervei az ellentétes oldalon vannak és a gerincoszlopánál is rendellenességek mutatkoznak. Két fél csigolyája is van a kisfiúnknak és ezek ráadásul egy oldalon helyezkednek el

– emlékezik vissza az édesanyja Adrienn, aki elmondja, hogy Máténak egy veséje, és két lépe van. Ez a gyógyszerek szedésénél okoz problémát, mert a veséjét kímélni kell.

Szülei élete a beteg gyermekükről szól. Orvostól orvosig viszik, és keresik a megoldást amivel tudnak javítani a kis Máté állapotán, de ez a család számára hatalmas kiadást jelent. Rendszeresen viszik gyógytornára Kazincbarcikára, és minden lehetőséget megragadnak, amivel segíteni tudnak kisfiúknak.

Az utóbbi időszak nehezebb volt Mátéval. Többször is voltunk kórházban vele. Legutóbb egy hónapja töltöttünk bent öt napot

– folytatja az édesanya, aki nagyon aggódik beteg gyermekéért.

A család álma, hogy Máté minden segítséget megkaphasson, és boldog kisfiúként nőhessen fel. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek