KÜLFÖLD

Szerző L.A.

Létrehozva: 2024.09.07.

„Éjszakánként 30 percet alszom, immár 12 éve"

A férfi elárulta: úgy hiszi, ezzel megduplázza az élettartamát.

A 40 éves, japán származású Daisuke Hori  több mint 12 évvel ezelőtt drasztikus életmódváltást hajtott végre, hogy javítsa a munkája hatékonyságát. Állítása szerint arra edzette az elméjét és a testét, hogy a lehető  legkevesebbet aludjon.

Az ajánlások szerit a felnőtteknek körülbelül hét-kilenc órát kell aludniuk, hogy testük teljesen kipihent legyen. A szükséges mennyiségű alvás elmulasztása jelentős hatással lehet az egészségére. Daisuke azonban nem ért egyet az orvosokkal, ő napi fél órát alszik immár 12 éve. Most úgy gondolja, hogy alvási szokásai megduplázzák majd a várható élettartamát – írja a The Sun.

A férfi elmondása szerint mindig is úgy érezte, hogy 16 óra nem elég idő mindarra, amit szeretne csinálni, ezért elkezdett kutatni és kísérletezni. Végül arra jutott, hogy a kevesebb alvás a megoldás. Daisuke arra a kérdésre kereste a választ, hogy mennyi a legkevesebb, amit pihenni tud, és elkezdte gyakorolni a rövid alvásokat. Két hónap után csökkentette le az időt fokozatosan 30 percre, és elmondása szerint teljesen jól működik így is a szervezete.

Így néz ki a fél órát alvó férfi átlagos napja

Daisuke azt is elárulta, hogyan néz ki egy átlagos napja, amely jellemzően hajnali 3-kor kezdődik. Pontos és strukturált útvonalat követ, amely biztosítja, hogy a lehető legjobban töltse ki az idejét, mielőtt másnap hajnali 2:30-kor elalszik. Fél óra múlva persze felkel, és kezdődik az új napja.

Egy tipikus reggelen elmegy szörfözni, edzeni, majd tanul. Délután online játékokkal játszik, utána a barátaival ül be enni, és videókat is készít a YouTube-ra a kevés alvásáról. Este egy online előadást tart ugyanerről a témáról, mielőtt 23:30 körül vacsorázik. Ezt követően a következő napi feladataira készül, mielőtt elalszik.

Az orvosok azonban óva intenek attól, hogy nagyon keveset aludjunk. A krónikus alváshiány olyan problémákhoz vezethet, mint a memória romlása, az immunitás gyengülése és hangulati zavarok. Ezen felül megnő a szív- és érrendszeri betegségek kockázata.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek