KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.23. 12:31

Magyarországra menekült az egyik leghíresebb ukrán influenszer

"Gombászni indultam, de véletlenül eltévedtem az erdőben és átléptem az ukrán határt" - fogalmazott a tartalomgyártó.

Elmenekült hazájából Bumcsik Pasha (valódi nevén: Pavel Dvulichansky) népszerű ukrán influenszer, miután behívott kapott a hadseregbe - jelentette a helyi sajtó. Az Instagramon közel félmillió követővel rendelkező tartalomgyártó először a Kárpátokon keresztül Romániába szökött át, majd továbbutazott Magyarországra. 

Magyarországra menekült az egyik leghíresebb ukrán influenszer

A jelenleg 26 éves Bumcsik a gimnázium elvégzése után, 2015-ben vágott bele az "influenszer karrierbe". A hazai és nemzetközi ismertséget egy olyan videó hozta meg számára, amin egy metrókocsi tetején utazott Kijevben. Miután az angolszász bulvársajtó széles körben beszámolt az akcióról, Bumcsik profilja az "extrém videózás" lett. Többek közt rögzítette, ahogy magasházakra mászik, és építés alatt álló betontorzók oldalán csimpaszkodik biztosítás nélkül. Az életveszélyes mutatványai miatt a YouTube korábban törölte a fiú profilját. 

Bumcsik vasárnap számolt be arról , hogy a múlt héten katonai behívót kapott egy kijevi toborozóirodától, ezért a menekülés mellett döntött. Egy Instagramra feltöltött videóban bemutatta az idézésről szóló dokumentumot, az illegális határátlépéshez vitt menetfelszerelését, valamint a 78 kilométeres "határsértő túra" fontosabb állomásait.

"Gombászni indultam, de véletlenül eltévedtem az erdőben, átléptem az ukrán határt, és Romániában kötöttem ki. Ez igencsak sajnálatos, de tetszik itt nekem, szóval maradok" 

- fogalmazott Bumcsik a virálisan terjedő videójában.

Legfrissebb bejegyzése szerint egyébként az influenszer nem sokáig tartózkodott Romániában, vasárnap ugyanis a budapesti Keleti pályaudvar mellől jelentkezett be egy gyors tájékoztató erejéig. Azt nem tudni, hogy tartalomgyártó hazánkban marad-e, vagy tovább utazik nyugatra.

Bumcsik Pasha vasárnap a Keleti pályaudvar mellől jelentkezett be.

A háború miatt jelenleg minden 18 és 60 év közötti férfinak szigorúan tilos elhagynia Ukrajnát, ami persze nem jelent különösebb visszatartóerőt azok számára, akik nem akarnak harcolni a fronton. Hivatalos statisztikák szerint a menekülés mellett döntő hadköteles ukrán férfiak többsége a zöldhatárt megsértve, Románia irányába hagyja el a hazáját.

A román rendőr-főkapitány nemrég elmondta, hogy megközelítőleg 11 ezerre tehető azoknak az ukrán állampolgároknak a száma, akik az ukrajnai háború miatt illegálisan lépték át Románia északi határát. Az ország északi részén illegálisan Romániába átlépni - a Tisza vizén vagy a Máramarosi-havasokban átkelni - emberpróbáló feladat a hadköteles életkorú ukrán állampolgárok számára is, közül többen életüket vesztették. A háború kezdete óta eddig 19 ukrán állampolgárt találtak holtan Romániában: 11-et a Tisza román partján, 8-at a Máramarosi-havasokban.

A román határrendészet képviselője az "Europa Liberă România" című lapnak azt mondta, hogy az illegális ukrán határsértőket nem viszik vissza a származási országukba. „Miután az ukrán állampolgárok ilyen vagy olyan védelmet kérnek a román államtól, nem küldik vissza őket, mert európai jogszabályokat alkalmazunk” – magyarázta a tisztviselő.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek