KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.09.26.

Fejvesztve menekülnek az emberek, felénk vehetik az irányt

Új háború fenyeget a Közel-Keleten, amelynek legnagyobb vesztesei a civil lakosok. Az emberek mindent hátrahagyva menekülnek Libanonból.

A libanoni hatóságok arról adtak tájékoztatást, hogy kedden is folytatódtak az országot érintő izraeli légicsapások. A hétfői bejrúti támadás 492 halálos áldozatot követelt, közülük több tucatnyian asszonyok és gyerekek. Izrael azt állítja, hogy azért bombázzák a civil lakosságot, mert a Hezbollah nevű terrorszervezet sok civil otthonában rejtett el fegyverkészletet. 

Displacement continues from southern Lebanon under Israeli attacks
Óriási káosz a Bejrútból kivezető utakon. Fotó: Anadolu via AFP / AFP

Izrael továbbá azt is állítja, hogy a légicsapások sikeresek voltak abból a szempontból, hogy több Hezbollah-terrorista is életét vesztette a támadások során. Az elmúlt nap történései egy új háborút vetíthetnek elő Izrael és Libanon között, amit azonban feltehetően Irán és még rosszabb esetben a NATO-tagállam Törökország sem fog szó nélkül hagyni. 

Közben több ezren menekültek el a libanoni fővárost, a főútvonalat elárasztották az autók, az elmúlt évtizedekben soha ennyien még nem menekültek egyszerre Bejrútból. Egyes biztonság politikai szakértő attól tartanak, hogy 

a háború elől menekülők jelentős része Európa felé veheti az irányt, ami akár egy újabb migrációs válság veszélyével fenyeget.

Trump szerint Izrael eltűnhet a térképekről

A republikánusok elnökjelöltje a Republikánus Zsidó Koalíció éves csúcstalálkozóján arról beszélt, hogy ha 2020-ban ő maradhatott volna az Egyesült Államok elnöke akkor tavaly októberben a Hamász nem támadta volna meg Izraelt. Donald Trump ezt azzal magyarázta, hogy az ő elnöksége alatt Iránnak nem volt pénze. Mint ismert, a Dél-Izraelben történt támadás során 1200 embert gyilkoltak meg, és 250 túszt vittek a Gázai övezetbe, akik közül mintegy 95 még mindig ott van.

Donald Trump arra is figyelmeztette a hallgatóságot, hogy abban az esetben, ha Kamala Harris legyőzi őt a novemberi választáson, akkor Izrael, mint önálló állam megszűnhet létezni 2 éven belül. 

Az elmúlt évek legmegdöbbentőbb titkosszolgálati akciójáról készült videónkat itt nézheted meg:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek