KÜLFÖLD

Szerző WM

Létrehozva: 2024.09.17.

Donald Trump nem kegyelmezett, megnevezte a felelősöket

Az amerikai elnökjelölt ellen pár héten belül már a második merényletkísérletet tervezték. Donald Trump megnevezte a felelősöket.

Donald Trump, az amerikai Republikánus Párt elnökjelöltje először beszélt az ellene tervezett újabb merényletkísérletről. Mint ismert, egy Ukrajnáért meghalni is hajlandó baloldali háborúpárti férfi akart végezni az egykori amerikai elnökkel, annak floridai West Palm Beach-i golfpályáján.

Donald Trump, merénylet
Donald Trump ellen nyáron egyszer már megpróbáltak merényletet elkövetni. Úgy tűnik egyes körök nagyon félnek a 78 éves politikustól. Fotó: Evan Vucci

Trump úgy emlékezett vissza a nem mindennapi eseményre, hogy szép idő volt, éppen a barátaival golfozott, amikor 13:30 körül hirtelen lövéseket hallottak. Állítólag az egyik titkosszolgálati ember észrevette a bokorban megbújó férfi kilógó fegyverének csövét. Erre tüzelni kezdtek a cső és a bokor irányába. 

Az amerikai sajtóban megjelent hírek szerint az éppen sportoló Trump már mindössze 300 méterre volt a merénylőtől, amikor a titkosszolgálat emberei lefülelték. Az egykori elnök állítólag nem is azért volt igazán mérges, mert ismét az életére akartak törni, hanem azért, mert nem tudták a barátaival befejezni a játékot. A merénylőt egy rövid hajsza után sikerült elfognia a rendőrségnek, letartóztatták, és a jelek szerint jó darabig a rácsok mögött is fog maradni. 

A gyanúsítottat Ryan Wesley Routhnak hívják, 58 éves és szélsőbaloldali aktivistaként tartják számon a hatóságok. 

Donald Trump megnevezte a felelősöket 

Trump szerint a feltételezett merénylője "elhitte Joe Biden és Kamala Harris retorikáját, és ennek megfelelően cselekedett."

Az ő retorikájuk miatt lőnek rám, miközben én vagyok az, aki meg fogja menteni az országot, ők pedig azok, akik tönkreteszik az országot - belülről és kívülről egyaránt

- mondta Trump, aki szerint a demokraták "ezt a retorika és a bírósági perek kombinációjával teszik."

A volt elnök egy későbbi, Truth Socialra kitett posztjában azt állította, Biden és Harris "a gyűlölet, a visszaélés és a bizalmatlanság egy teljesen új szintjére emelte a politikát az országunkban."

E kommunista baloldali retorika miatt repülnek a golyók, és ez csak rosszabb lesz!

- tette hozzá a republikánus zászlóvivő.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek