Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.16.

Megint megpróbáltak rálőni Trumpra

Az utolsó pillanatban hiúsították meg a merényletet.

Ezúttal is néhány száz méterről akarták ismét lelőni a politikust.  A merényletet sikerült megakadályozni.

A Donald Trumpot védő titkosszolgálat emberei lövéseket  adtak le a golfpálya közelében, ahol a volt elnök, jelenlegi republikánus elnökjelölt tartózkodott, miután a közelben, egy bozótos területen egy fegyveres férfit észleltek; a nyomozásban merényletkísérletként kezelik az ügyet a Szövetségi Nyomozó Iroda közlése szerint.

Az incidenst követően tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a gyanúsított, Ryan Wesley Routh fegyverét hátrahagyva autóval menekült el, a szomszédos Martin megye hatóságai fogták el később. A helyi rendőség képviselője akkor azt közölte, hogy a gyanúsított őrizetbe vételekor nyugodtan viselkedett. A meneküléshez használt járműre egy szemtanú hívta fel a figyelmet, az autót később elektronikus rendszám-leolvasóval találták meg – közölték. A Palm Beach megyei rendőrség, a Szövetségi Nyomozó Iroda, a titkosszolgálat és az ügyészség közös tájékoztatóján az is elhangzott, hogy

a férfi 250–450 méterre volt a politikustól, aki a Trump International Golf Club területén golfozott.

A sajtóeseményen bemutattak egy fotót két hátizsákról, amely a támadáskísérletnél használt fegyvert tartalmazta, egy AK-47-es típusú gépkarabélyt. Egy sportkamerát is találtak a golfpálya drótkerítésénél. A Szövetségi Nyomozó Iroda illetékese arról számolt be, hogy a vizsgálathoz minden erőforrást rendelkezésre bocsátanak, valamint további személyzetet küldtek a területre, és a lakosságtól információkat kért. Az ügyészség képviselője elmondta, hogy a gyanúsított őrizetben van, és a vádemelés előkészítésén dolgoznak.

A titkosszolgálat képviselője úgy fogalmazott, hogy a volt elnököt érintő „fenyegetettségi szint magas”.

A megyei rendőrhatóságot vezető Ric Bradshaw azt mondta, hogy a lakosságot nem fenyegeti veszély, és arról is beszámolt, hogy a Donald Trump biztonságáért felelős ügynökök az eljárásrendnek megfelelően biztosították a területet, és így fedezték fel a fegyverest. A hatósági vezető megjegyezte, hogy Donald Trumpot volt elnökként a védelem más szintje illeti meg, mint egy hivatalban lévő elnököt, ugyanakkor elismerését fejezte ki a titkosszolgálat beavatkozásáért, amivel sikerült megelőzniük a támadást. A volt elnök védelméért felelős titkosszolgálat és Donald Trump kampánycsapata is azt közölte, hogy a politikus biztonságban van, amit később Donald Trump a közösségi oldalán közzétett üzenetben megerősített. A republikánus elnökjelöltet a biztonságáért felelős egységek a közeli otthonába, a Mar-a-Lago rezidenciába vitték, amely körül szintén megerősítették a védelmet.

Donald Trump ellen július 13-án a Pennsylvania állambeli Butler városban egy választási gyűlésen már egyszer megkíséreltek merényletet. Akkor a támadónak, a 20 éves Thomas Matthew Crooksnak, aki egy közeli épület tetején rejtőzött, több lövést sikerült leadnia. Donald Trump a fülén szenvedett könnyebb sebesülést, ugyanakkor a kampányesemény közönségének egyik tagja meghalt, ketten súlyosan megsebesültek. A fegyverest akkor a titkosszolgálat egy mesterlövésze lőtte le. A Butlerben elkövetett merényletkísérlet nyomán hiányosságokat találtak a Dolnald Trump védelmét ellátó hatóságok munkájában, és megerősítették a volt elnök körüli biztonsági intézkedéseket.

Az orosz invázió után Ukrajnába utazott, afgán harcosokat toborzott volna az ukránok oldalára és sok esetben kikelt Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt ellen a közösségi médiában – egyre több részlet lát napvilágot azzal a férfival kapcsolatban, akit a Trump elleni újabb merényletkísérlet miatt vettek őrizetbe a hatóságok.

 

Ryan Wesley Routh, a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merényletkísérlet miatt elfogott férfi egy kijevi tüntetésen készült felvételen

Ryan Wesley Routh, a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merényletkísérlet miatt elfogott férfi egy kijevi tüntetésen készült felvételen (Fotó: AFP)

A közösségi médiában közzétett posztjai szerint akár meghalni is kész lenne Ukrajnáért Ryan Routh, az a férfi, akit a Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt elleni merényletkísérlet gyanújával fogtak el a hatóságok, miután fegyverrel közelítette meg a volt elnök golfklubját.

 

A korábbi tetőfedő vállalkozót tavaly még a The New York Times amerikai napilap is meginterjúvolta az orosz–ukrán háború kapcsán, ugyanis Routh az orosz invázió után Ukrajnába utazott és több hónapot töltött ott. A férfi az interjú során elmondta, hogy afgán katonákat tervez toborozni az ukrán frontra, és akár illegálisan is becsempészné őket Ukrajnába.

Valószínűleg Pakisztánon keresztül tudunk néhány útlevelet vásárolni, mivel az egy ilyen korrupt ország

– idézte Routh szavait a tekintélyes baloldali napilap.

Ryan Routh egyébként megjelent JiDion amerikai influenszer YouTube-videójában, amelyben „forradalmárokat" keresett Ukrajnának a Harvard Egyetemen. 

Bár Routh Twitter-profilját felfüggesztették, a Fox News amerikai televíziós hálózat cikke szerint meglehetősen sokszor és igen negatívan posztolt Donald Trumppal kapcsolatban.

A 2020-as választási kampány idején például azt írta, hogy 2016-ban Trumpra szavazott, mert változást remélt tőle, azonban csalódott benne, és örülni fog, ha Trump elhagyja a Fehér Házat. A volt elnök elleni júliusi merényletkísérlet után Kamala Harris alelnököt szólította fel, hogy menjen el a lövöldözésben elhunyt tűzoltó temetésére és látogassa meg a sérülteket, mert „Trump soha semmit nem fog tenni értük”. Azt is írta továbbá, hogy Trump „Tegyük naggyá Amerikát” kampányszlogenjét „Tegyük rabszolgává Amerikát”-ra kellene változtatni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek