Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.17.

Migrációs statisztika mentette meg Donald Trump életét

Az élet a legnagyobb forgatókönyvíró: a Joe Biden által előidézett migrációs válság hiúsította meg a Trump elleni merényletet.

Donald Trump szerint az mentette meg az életét a szombati merényletkísérlet során, hogy a rá leadott lövés előtt egyetlen tizedmásodperccel elfordította a fejét, hogy ránézzen egy illegális migrációval kapcsolatos táblázatra, így a golyó nem a halántékát, hanem a fülét találta el. A volt amerikai elnök és a Republikánus Párt elnökjelöltje úgy fogalmazott, hogy "egyedül Isten volt az, aki megakadályozta, hogy megtörténjen az elképzelhetetlen" - írja a New York Times online kiadása.

TRUMP, Donald
Migrációs statisztika mentette meg Donald Trump életét

Mint ismert, Trump ellen helyi idő szerint szombat délután kíséreltek meg merényletet elköveti egy Pennsylvania államban tartott kampányrendezvényen. A támadást következtében Trump csak könnyebb sérüléseket szenvedett, egy helyszínen lévő szimpatizánsa viszont életét vesztette, két további személy pedig súlyosan megsérült. 

A lövöldözés után a republikánus elnökjelöltet a titkosszolálat ügynökei kimenekítették a helyszínről, majd kórházba szállították. Trump elmondása szerint itt az egyik orvos azt mondta neki, ilyet még nem látott, és csodának nevezte, hogy túlélte a merényletet.

"Ha ez a golyó fél centivel más szögből érkezik, most nem beszélgetnénk"

- mondta az egészségügyi személyzet egyik tagja Truppnak, amikor ellátta a sérüléseit.

Egy ezredmásodpercnyi mozdulat mentette meg Trump életét

Ronny Jackson, Texas állam szövetségi képviselője és Donald Trump korábbi háziorvosa úgy fogalmazott, hogy a merényletkísérlet után felhívta a volt elnököt, aki azt mondta neki, hogy a migrációs statisztika mentette meg az életét.

"Trump azt mondta, hogyha nem nézett volna arra a diagramra, és nem fordította volna el a fejét, akkor a golyó egyenesen a koponyájába fúródik"

- fogalmazott Jackson a New York Timesnek, hozzátéve, hogy az eset után repülőre szállt, hogy személyesen vizsgálja meg a volt elnököt. 

Az életmentőnek bizonyult diagramot egyébként Ron Johnson republikánus szenátor készítette el egy hónapokkal ezelőtt kongresszusi meghallgatásra, mellyel szemléltette a Joe Biden által előidézett migrációs válság drámai számait. "Isten titokzatos módon működik" - fogalmazott közösségi oldalán a politikus arra reagálva, hogy az ő táblázata mentette meg a volt elnök életét.

Trump erre a migrációs statisztikára nézett rá a döntő pillanatban

Nagyon hasonló véleményt fogalmazott meg az izraeli különleges erők egyik veteránja a Fox Newsnak adott szakértői nyilatkozatában. Elmondása szerint Trump élete a fejének elfordításán múlt, mivel ha ezt a mozdulatot nem teszi meg, a lövedék a fülébe fúródott volna, és a koponyába jutva minden valószínűség szerint végzett volna az elnökjelölttel. 

A szakértő szerint a mesterlövészeket jellemzően arra képzik, hogy a kisagy kérgébe lőjenek, ami az agytörzs tetején található. Egy oda bevitt találat azonnal cselekvőképtelenné teszi az áldozatot, és a veterán szerint abból a távolságból, amelyből a Trump elleni merénylő tüzelt, nem jelent különösebb nehézséget egy oda bevitt pontos találat kivitelezése. 

A támadás után adott első interjújában Trump azt mondta, hogy képtelen elfelejteni azt a pillanatot, amikor a döntő pillanatban elfordította a fejét, hogy a képernyőn lévő adatokról beszéljen, a merénylő pedig akkor húzta meg a ravaszt és a golyó így pont elkerülte a koponyáját.

„A leghihetetlenebb dolog az volt, hogy nem csak elfordultam, hanem pontosan a megfelelő időben és a megfelelő mértékben. Ha csak félig fordulok el, az agyam hátsó részét találja el. És mivel a tábla magasan volt, felfelé néztem. Annak az esélye, hogy tökéletesen fordulok, valószínűleg egytized százalék, úgyhogy statisztikailag most nem kellene itt lennem”

- fogalmazott Trump, hozzátéve, hogy az őt védő titkosszolgálat „fantasztikus munkát” végzett.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek