KÜLFÖLD

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.28.

Elloptak egy 66 tonnás vasúti hidat Oroszországban

A szerkezet elbontását senki sem vette észre.

Szerző Ripost

A Moszkvától mintegy 200 kilométerre északra található Skopin városban elloptak, majd fémhulladékként eladtak egy 66 tonnás vasúti hidat. Az orosz Belügyminisztérium regionális osztálya arról adott tájékoztatást, hogy a 300 millió rubelből (1,2 milliárd forint) épült hídból kinyert fémért nagyjából 1,2 millió rubelt (5 millió forint) kaphattak az ismeretlen elkövetők, akiket nagy erőkkel keres a rendőrség.

Elloptak egy 66 tonnás vasúti hidat Oroszországban

„Ez egy elhagyatott terület. Valaha volt itt egy malomhoz tartozó vasútállomás, de azt a 20. század végén lebontották, és ennek megfelelően a hidat nem használták” 

- fogalmazott egy helyi lakos, hozzátéve, hogy a híd lebontásából semmit sem vettek észre, pedig feltehetően több napig tartott a folyamat. 

Helyi sajtóbeszámolók szerint a híd egy elhagyatott vágányhoz tartozott, így az eltulajdonítása nem okoz fennakadásokat a vonatközlekedésben. Kellemetlenséget okozott azonban néhány helybélinek, akik a hidat használták arra, hogy átsétáljanak egy szomszédos faluba. Nekik most 20 perces kitérőt kell tenniük.

A rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy az ellopott hidat évekkel ezelőtt egy helyi vasúttársaság privatizálta, azonban egy könnyen körülhatárolható embercsoport hónapok óta pereskedett a vállalattal, azt állítva, hogy építmény nem tartozik senkihez. Ők az ügy első számú gyanúsítottjai, ugyanakkora a történtek óta felszívódtak. 

Meg nem erősített források szerint a híd eladásával egy hajléktalan férfit bíztak meg a tolvajok, akinek 20 ezer forint értékű rubelt adtak mindezért. 

A híd elrablása egyébként nem számít példa nélküli eseménynek Oroszországban. 2019-ben egy nagyon hasonló incidens történt Murmanszk északi-sarki régiójában, ahol egy 56 tonnás közúti híd felét lopták el fémtolvajok. A helyi lakosok ebben az esetben is csak napokkal az akció után vették észre a rendellenességet. Hogy az elkövetőeket sikerült-e rendőrkézre keríteni, nem tudni. 

Szinén emlékezetes eset volt, amikor 2018 nyarán adótornyokat próbálták meg ellopni Apatity város közelében. Ugyanebben az évben orosz rendőrök fémhulladék tolvajokat is tetten értek, akik egy több mint 200 tonnás fémhídra csaptak le az éjszaka kellős közepén.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek