KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.06.22.

„A fiamnak azt mondta az orvos, hagyja abba a telefonozást” – Agydaganattal diagnosztizálták a 14 éves Oscart

Depressziósnak hitték a tinédzsert, valójában sokkal rosszabbal küzdött.

Egy tizenéves fiú sokkot kapott, amikor felfedezte, hogy agydaganata van, miután hónapokig tévesen mentális betegséggel kezelték az orvosok. 

sztetoszkóp, kórház, betegség, rák, beteg, páciens
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A 14 éves Oscar Fairs hirtelen rendszeres pánikrohamokkal, és erős fejfájással kezdett küzdeni. Majd hangokat hallott a fejébe, és sokszor heves szívdobogás lett rajta úrrá. Nyolc hónapon keresztül azt állították a családjának, hogy biztosan mentális betegséggel küzd. Oscar, aki a West Ham U14-es csapatában játszik, tanácsadáson vett részt, de a dolgok csak rosszabbodtak.

Oscarnak azt mondta az orvosa, hogy négy napig be kell zárni egy sötét szobába, és nem telefonozhat. Ám a migrénje ekkor sem múlt el. Édesanyja, Natalie megdöbbenésére ezután derült ki, hogy egy 7 centiméteres daganat nőtt Oscar fejében.  Annak ellenére, hogy rossz prognózist kaptak, és azt mondták, hogy készüljön fel a palliatív ellátásra, Oscar daganata a kemoterápia és a sugárterápia hatására zsugorodni kezdett. 

„Úgy gondolom, hogy valaki felelős azért a nyolc hónapért, ami alatt Oscar daganatát mentális betegségnek és migrénnek diagnosztizálták. Az orvos, aki végül elvitte őt az osztályára, szóhoz sem jutott, amikor elmondtam neki, hogy nyolc hónap telt el, mire végre agyi MRI-re vitték. Úgy számolták, hogy a daganat már két évvel azelőtt is a fejében lehetett” – mesélte az édesanya. 

Oscarnál ependymómát diagnosztizáltak, egy ritka daganattípust, amely az agyban vagy a gerincvelőben alakul ki. 13 órás műtét során távolították el a daganatot. További hat műtéten esett át, hogy eltávolítsák a fejében lévő egyéb rákos csomókat. Oscar szuperhősként viselkedett a megpróbáltatásai során. Legnagyobb támasza pedig a bátyja lett. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek