KÜLFÖLD

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.06.20.

A halál szélén táncolt a 19 éves Ella, mert hasba rúgták egy labdával

Szülei kétségbeesetten rohantak be a kórházba a fiatal lányhoz.

Tizennyolc óra alatt dőlt el, hogy életben maradhat-e a mindössze 19 éves Ella Squires vagy elveszíti a családja. Az oslói Norvágia Kupán felügyelte a mérkőzést a fiatal mint bíró, amikor kevesebb mint tíz méterről gyomorszájon találta egy eltévedt focilabda. 

mentő
Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

Azonnal összecsuklott a fájdalomtól, de az orvosok azt mondták az egyetemi hallgatónak, hogy nincs nagy baj. Ám már a második félidőt nem tudta kivárni. A szörnyű baleset után, öt perccel később, már a fiatal játékvezető életéért küzdöttek. 

Az orvosok szerint Ellának eltört egy bordája, majd ismét összeesett a kórteremben. Átszállították az oslói egyetemi kórházba, ahol a vizsgálatok kimutatták, hogy megrepedt a lépe, és 18 órán át belső vérzése volt. Az orvosok elmondták Ellának, hogy ha csak egy órával is késleltette volna a kezelését, már nem élne.

„Még felülni sem tudtam anélkül, hogy ne éreztem volna, hogy elájulok. Olyan közel voltam a halálhoz. Nem tudom elhinni, hogy ez történt” – mesélte Ella, aki több vérátömlesztést kapott, és életmentő műtéten kellett átesnie, hogy kezeljék a megrepedt lépét.

„Hiszem, hogy minden okkal történt. Sokkal hálásabbá tett az életért, és minden napot úgy veszek, ahogy jön. Könnyen meghalhattam volna aznap” – tette hozzá Ella, akinek a teljes életét megváltoztatta a baleset. 

Ella apukája és edzője részt vesz egy 11 napos jótékonysági kerékpártúrán Londontól Oslóig, hogy pénzt gyűjtsenek a kórháznak, amely megmentette az életét. Adományokat a GoFundMe oldalon lehet felajánlani.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek