KÜLFÖLD

Szerző Ripost

2 hónapja

„Az életemért küzdök” – gyermekével a szíve alatt lett rákos az édesanya

Az orvosa azt hitte, csupán eltömődött egy tejcsatornája, de kiderült, mellrákja lett a fiatal édesanyának. A kezeléssel ráadásul gyermeke születéséig várni kellett.

Szerző Ripost

Második gyermekét hordta a szíve alatt a fiatal édesanya, amikor ijesztő dolgot tapasztalt. Először égő érzés keletkezett a jobb hónaljában és a jobb mellében. Később kínzó gyötrelmek kerekedtek fölül rajta és a mellében egy nagyobb csomót is kitapintott.

kórház
Fotó: Pixabay

Amikor segítséget kért az orvosától, hazaküldték azzal, hogy biztosan csak eltömődött egy tejcsatornája. Ugyanis első terhessége alatt ez már egyszer megtörtént vele. Azonban az igazság ennél sokkal szörnyűbb volt. Antibiotikumot írtak fel neki, de Lindsey még azután is ragaszkodott az ultrahangvizsgálathoz, pedig az orvosa azt mondta neki, hogy túl fiatal a rákhoz. Ennél nagyobbat pedig nem is tévedhetett volna, ugyanis a mindössze 29 éves Lindsey Gritton most az életéért küzd, miután 4. stádiumban lévő mellrákkal diagnosztizálták.

„Most az életemért küzdök. De ha nem álltam volna ki magamért, nem hiszem, hogy ma itt lennék” mondta szomorúan Lindsey a The Sunnak.

Mivel várandós volt, nem kezdhette el azonnal a sugárkezelését. Mire világra jött második gyermeke, a rák már a májára is átterjedt. Lindsay négy hónapja jár kemoterápiás kezelésre, és háromhetente végeznek rajta vizsgálatot. Az immár kétgyermekes édesanya abban bízik, hogy a kemoterápia képes lesz eltüntetni a rákja maradékát is. A legutóbbi vizsgálatai szerint a rák 80 százaléka eltűnt a testéből.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!