1 hónapja

"Egész hátralévő életünkben azt fogjuk kérdezni: mit tenne Isabella" - hiába minden kezelés, 15 évesen elhunyt a lány

A 15 éves lány teljes életet élt, példát mutatva ezzel a családjának. Sajnos a leukémiával szemben elvesztette a harcot Isabella. A családja most gyűjtést szervezett a nevében.

Hiába minden kezelés, leukémiában elhunyt egy 15 éves lány, akinek a családja most pénzt gyűjt egy jótékonysági szervezetnek, akik segítették Isabella utolsó napjait szebbé tenni.

Isabella mindössze 15 éves korában elhunyt

A 15 éves Isabella O'Connor július 15-én halt meg a Manchesteri Királyi Gyermekkórházban, miután 2021 áprilisában akut limfoblasztos leukémiát diagnosztizáltak nála. A 25 éves nővére, Amber O'Connor szerint gyógyszeres kezelésen, valamint kemoterápián, csontvelő-transzplantáción és műtéteken is átesett – írja a Lancs Live.

Isabella utolsó napjait a a liverpooli The Owen McVeigh Foundation jótékonysági szervezet tette szebbé, ezért segíti most őket a család. 

"Koncertekre, meccsekre, nyaralásokra, éttermekbe vittek minket, mint családot, hogy emlékeket gyűjtsünk Isabellával, amíg még közöttünk van. Megpróbáltak bátorságot önteni belénk, hogy mindig előrefelé tekintsünk, még akkor is, ha Isabella a kezelések miatt egyre csak rosszabbul lett. A szüleim számára fordulópont volt, amikor rájöttek, hogy ezalatt az idő alatt valóban képesek lesznek emlékeket szerezni Isabellával. Sziporkázó személyiség volt, kedves, gondoskodó, magabiztos, még ha elvesztette a haját is, akkor is megvolt az önbizalma, és csodálatos ember volt, akinek jó volt a közelében lenni. Teljes életet élt, és mi csak megpróbálhatjuk ezt utánozni. Mindig, még a kezelések alatt is másokra gondolt" - mesélte Amber.

"Szavakkal nem lehet kifejezni, milyen bátor volt, milyen erős, mennyire jólelkű és sziporkázó. Életünk hátralévő részében csak azt fogjuk kérdezgetni: ebben a helyzetben mit tenne most Isabella?".

Amber elmesélte, a jótékonysági szervezet azután kereste meg őket, hogy kiderült, Isabella kezelése nem használ. Túl volt 15 hónapnyi kemoterápián, műtéteken és már nem volt semmi remény. A kirándulásra is csak tolókocsiban tudták elvinni.

"Ha azt mondjuk, hogy féltünk, az nem fedi a valóságot. Rettegtünk, hogy valami baja eshet Isabellának, bár tudtuk, hogy egy új világhoz kell hozzászoknunk. Azt akartuk, hogy teljes életet élhessen. Ki kellett lépnünk a komfortzónánkból, kipróbálni új dolgokat és bátornak lenni. Nagyon sokat segített nekünk a jótékonysági szervezet, hogy mint család is megerősödjünk, éppen ezért gondoltuk azt, hogy segítünk, hogy más családok is megkaphassák azt, amit mi" - mondta.

Adományozni ezen az oldalon lehet.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!