KÜLFÖLD

Szerző Ripost

2 hónapja

Belehalt a 18 hónapos kisfiú, hogy csak gyümölcsöt és zöldséget kapott

A vegán anya gyermekének sem volt hajlandó más élelmiszert adni. Most szörnyű veszteséggel kell szembenéznie.

Szerző Ripost

Kétségbeesetten kérte a mentők gyors segítségét egy édesanya, aki eszméletlenül talált rá gyermekére. A 18 hónapos csöppség már nem lélegzet, amikor a mentők kiérkeztek. 

A szülők elmondták a rendőrségnek, hogy a család nagyon szigorú vegán étrendet követett, csak nyers gyümölcsöt és zöldséget fogyasztottak. Azonban az anya azt állította, hogy Ezrát anyatejjel táplálta. 

Fotó: Pixabay

Az orvosszakértő a halál okaként megállapította, hogy a csecsemő az alultápláltságból eredő komplikációk miatt halt meg. Halálakor Ezra mindössze 7,7 kg-ot nyomott, pedig kora szerint legalább 10 kilónak kellett volna lennie. 

A 38 éves vegán anyukát bűnösnek találták 18 hónapos fia halálában. Mint kiderült, újszülöttjét is csak nyers gyümölcsökkel és zöldségekkel etette. A floridai Sheila O'Leary döntésével pedig nem biztosította gyermekének a megfelelő táplálékot és egészségügyi ellátást. 

„Olyan döntéseket hozott, amelyekkel megölte a gyermekét. A büszkesége Ezra életébe került. Ez az emberi élet meggondolatlan semmibevétele” – jelentette ki a bíró a tárgyaláson. 

A bíróságon azt is elhangzott, hogy a házaspár bántalmazta és elhanyagolta három másik gyermeküket is, akik Ezra halálakor három, öt és 11 évesek voltak – olvasható a Mirror oldalán.

Az elítélését követően O'Learyt még ebben a hónapban, július 25-én bebörtönözik. Ezra apja, a 33 éves Ryan Patrick O'Leary ellen szintén eljárás indult, hasonló vádakkal, de még mindig vár a tárgyalására.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!