KÜLFÖLD

Szerző Ripost

4 hónapja

„Kifut az időből” – az életéért küzd egy angyalarcú 18 hónapos kislány

A család és az orvosok is versenyt futnak az idővel, hogy megmentsék a leukémiás gyermek életét.

Szerző Ripost

Bármit megadna egy család, hogy megfelelő őssejt- vagy csontvelődonort találjanak a súlyos betegséggel küzdő 18 hónapos leukémiás kislánynak. Ugyanis csak csont- vagy őssejt-transzplantáció menthetné meg az életét.

Elaiya Hameednél idén júniusban diagnosztizáltak egy ritka rákos megbetegedést. A pici akut myeloid leukémiával küzd. Családja már több várost is felkeresett, annak reményében, hogy megtalálják a megfelelő donort, de sajnos nem jártak sikerrel. Most 20 ezer fontot (kb. 9,6 millió forint) ajánlottak fel a megfelelő donornak.

Fotó: Pixabay

„Kifut az időből. Ez élet-halál kérdése. Ha kell, felforgatjuk a világot, hogy segítsünk az unokámon” – mondta a kislány nagyapja, Mazhar Iqbal.

Iqbal úr elmondta, hogy az egész család összeomlott, amikor hét héttel ezelőtt értesültek a szörnyű diagnózisról. Azóta minden lehetőséget megragadnak, hogy megoldást találjanak. Elaiya a magas kockázatú csoportba tartozik, ami azt jelenti, hogy a szokásos kemoterápiás kezelés nem elegendő ahhoz, hogy sikeresen leküzdje a betegséget.

„A lányunkban egy harcos szelleme van; Elaiya elolvasztja mindazok szívét, akik találkoznak vele” – tették hozzá a szülők, Summan és Muzahir Hameed.

A család most egyesítette erőit az Anthony Nolan jótékonysági szervezettel, ami segít összekötni a betegeket és az őssejt adományozásra kész idegeneket. Csak egy tesztet kell elvégezni, ami hasonló a koronavírus-teszt elvégzéséhez, majd egy előre fizetett borítékban vissza kell küldeni. A folyamat néhány percet vesz csak igénybe.

Elaiyának valószínűleg olyan donorra lesz szüksége, aki osztozik pakisztáni származásában. Családjának egyszer már sikerült megszerveznie egy műtétet Bristolban, ahol több mint 200 ember jelent meg a kenetvételen. Kettő pozitív egyezést találtak más, donort kereső rákbetegek számára, de sajnos Elaiya számára még mindig nem találtak egyezést.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!