4 hónapja

Édesanyja karjaiban halt meg a 15 éves fiú: utolsó napjaiban is másoknak segített

YouTube-csatornát üzemeltetett, hogy erőt adjon más rákos betegeknek is.

Liam Preece hatalmas számú követőt gyűjtött össze videómegosztó oldalán az inspiráló, vidám naplóinak köszönhetően. A 15 éves fiú a 2022-es Manchester Pride of Manchester díjátadón Bátorság díjat nyert, amelyet két hete vehetett át.

2020-ban térdfájdalmait követően osteosarcomát, egy csontrákot diagnosztizáltak nála, amely más testrészekre is átterjedt. Ekkor döntötte el, hogy YouTube-csatornát fog indítani, hogy másokat is támogasson a rákkal folytatott harcban.

Sajnos az édesanyja, Jodie Conroy szomorú hírt jelentett be a Facebbok-oldalán: Liam az édesanyja karjaiban elhunyt. Azonnal több száz részvétnyilvánítás érkezett, többen hihetetlen harcosnak nevezték Liamet, mások inspirálónak tartották a személyét.

"Liam, harcos voltál, és a mosolyodat soha nem felejtettem el, vagy a pozitív hozzáállásodat. Hatalmas ölelést küldök neked és a családodnak" - írta az egyik kommentelő.

Egy másik azt mondta: „Szó nem fejezi ki, mennyire sajnáljuk, hogy elveszítetted, Jodie, Liamre mindig is úgy fogunk emlékezni, mint a boldog, inspiráló kölyökre, aki minden tőle telhetőt megtett, hogy pozitívan küzdjön meg ezzel a kegyetlen betegséggel, és segítsen másokon, akik átélik ugyanezt".

Jodie anya korábban azt mondta, Liam egy "csodálatos" fiú, "arany szívvel és gyönyörű lélekkel". Azt mondta: "Önzetlen, és szavakkal nem lehet leírni, milyen büszke vagyok arra, hogy az anyja lehetek."

Azért indította el YouTube-csatornáját, a My Name is Liamet, hogy nyíltan és őszintén megossza a betegséggel vívott harcát. Derűs stílusa és őszinte videói több mint 11 000 feliratkozót szereztek neki. 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!