4 hónapja

Azt hitte az édesanya, kisfia firkált a fejére: az orvosnál derült ki a sokkoló diagnózis

Sokkot kapott az édesanya, amikor az orvosok közölték vele a diagnózist.

A fodrásza mentette meg az édesanya életét, aki azt hitte, kisfia összefirkálta a fejbőrét. A fodrász azonban erősködött, hogy az nem tinta és keressen fel egy orvost. Végül Lee King fel is keresett egy specialistát, aki nem várt hírt közölt az édesanyával. Kiderült, hogy a 43 éves nőnek kék nevus anyajegye van, amely többségében jóindulatú. Csakhogy a Lee fején lévő megnőtt, így az orvosok szerint már rákos elváltozás lehet.

A nőn végül három műtétet hajtottak végére, de sikerült teljes terjedelmében kiemelni a daganatot. Most szeretné felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára.

"Mindenképpen fényvédőt kell használni, és igen, még a fejbőrre is, és időnként ellenőrizni kell az egész testünket. A legtöbb ember nem ellenőrzi a fejbőrét. Ez elég vicces, a barátaim most ellenőrzik a fejbőrüket, szóval ha ez az egyik dolog, amire rá tudnám venni az embereket, az jó lenne. Csak vigyázz magadra, mert jobb a megelőzés, mint a gyógyítás, ha meg tudsz akadályozni valamit, akkor nem kell átmenned a műtéteken és egyéb dolgokon, amelyek ezzel járhatnak."

Az orvosok rájöttek, hogy a nevus a fejének azon az oldalán alakult ki, amely a kocsiban a nap felé néz.

"Nagyon féltem, mert azt hittem, áttétet képezhet majd az agyamra is. Ezért amikor az orvosok azt mondták, maradt még egy kicsi a fejemen, de azt már hagyhatjuk, ragaszkodtam hozzá, hogy mindent eltávolítsanak".

Az asszony csak azután nyugodott meg, hogy az utókezelésen elvégzett vizsgálatok negatív eredményt hoztak.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!