1 éve

Észak-Korea valóságos szörnyeteget épít, ezzel tartaná sakkban az USA-t

A dél-koreai és az amerikai hírszerző hatóságok úgy vélik, hogy Észak-Korea csak a megfelelő időzítésre vár.

Meglehetősen nyugtalanító hírekkel álltak elő dél-koreai és amerikai hírszerzők. Egy friss jelentés szerint ugyanis a kommunista Észak-Koreában egy 3000 tonnás tengeralattjárót építettek. Az elképesztő méretű víz alatti gépezet a hírek szerint akár három ballisztikus rakétát is képes szállítani.

Kim Dzsongun nukleáris arzenálja hatalmas fenyegetés jelent. Most egy tengeralattjáróval is bővülhet a lista...
Fotó: AFP

A jármű egyes források szerint már el is készült, és Phenjan csak a megfelelő időzítésre vár, hogy előálljon vele. A hírszerzők szerint Kim Dzsongun diktátor kezében ez egy olyan fegyver lehetne a diktatórikus rezsimnek, amivel tudná fokozni a nyomást az Egyesült Államokra.

Úgy gondolják, hogy az új tengeralattjáró egy módosított változata annak, amit Kim Dzsongun még 2019 júliusában tekintett meg személyesen az építése közben. A tengeralattjáró állítólag körülbelül 80 méter hosszú és 7 méter széles.

Azt nem tudni, hogy mennyiben kerülhetett egy ilyen gigantikus hadi jármű megépítése, minden esetre biztosan nem volt olcsó. Ami annak fényében érdekesnek mondható, hogy a phenjani diktátor vasárnap arról beszélt, hogy a koronavírus miatt még a 90-es éveknél is nagyobb éhínség várhat az észak-koreai emberekre.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!