1 éve

Trump orvosai: nem mondtak igazat az elnök állapotáról

Az egykori amerikai elnök még tavaly októberben került kórházba koronavírus-fertőzés miatt. Donald Trump stábja végig azt állította, hogy az elnök jó állapotban van, az őt kezelő orvosok azonban most elárulták, hogy rosszabb volt a helyzet a közöltnél.

Donald Trump tavaly októberben kapta el a koronavírust, ami miatt kórházba is kellett szállítani. A Fehér Ház akkor azt közölte, hogy csak óvintézkedésről van szó, az elnök remek egészségügyi állapotban van. A republikánus politikus összesen három éjszakát töltött a washingtoni kórházban.

A New York Times nevű amerikai magazin most arról ír, hogy Trump emberei jobb színben tüntették fel az elnök állapotát annál, mint amilyen valójában volt. A lap négy olyan – neve elhallgatását kérő – orvost szólaltat meg, akik kezelték Donald Trumpot a fertőzése alatt. Ők azt állítják, hogy a korábbi elnök állapota sokkal rosszabb volt a közöltnél.

Donald Trump három napon belül elhagyhatta a kórházat

A New York Times-nak megszólaló orvosok egybehangzóan azt állítják, hogy Trump vérében olyan alacsony volt az oxigénszint, hogy többen azt javasolták, hogy a gyengélkedő elnök kerüljön lélegeztető gépre. Erre azonban nem került sor, pedig az elnök a kora és a túlsúlya miatt is a veszélyeztetett csoporthoz volt sorolható. Az egyik orvos további részleteket árult el az esettel kapcsolatban.

Az anonimitást kérő doktor úgy emlékszik, hogy 80 százalékos volt a véroxigén szint, ami különösen aggályos, hiszen már 90 százaléknál is riadót szoktak fújni az orvosok. Ráadásul olyan hírek is szárnyra keltek, miszerint Donald Trump tüdejét bakteriális fertőzés támadta meg.

Akármi is az igazság, a 74 éves politikus úgy tért vissza a Fehér Házba, mintha semmi sem történt volna.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!