2 éve

A migránsok erőszakossága miatt mondanak fel sorra a női boltosok

Joakim Lamotte független svéd újságíró azt állítja egy nemrég megjelent írásában, hogy a svéd főváros no-go zónájának számító kerületében található bevásárlóközpontban sorra mondanak fel a női eladók, mert a migránsok ellehetetlenítik a munkavégzésüket.

Lamotte arról számolt be, hogy egymás után több nő is felkereste azért, hogy beszámoljanak a történetükről. A nők kivétel nélkül abban a stockholmi bevásárlóközpontban dolgoztak, amelyik a legközelebb fekszik a főváros no-go zónájához. A nevük elhallgatását kérő megszólalók két dologra panaszkodtak elsősorban. Egyes állítások szerint voltak olyanok, akik azért mondtak fel, mert nem bírták tovább, hogy a veszélyes kerületnek számító Rinkeby migráns lakosai folyamatosan szexuálisan zaklatják őket. De egybehangzóan hangzottak el olyan vádak is, miszerint a férfi muszlim vásárlók rendszeresen megtiltották, hogy nők szolgálják ki őket.

Az újságíró egy olyan hangfelvételt is közzétett, amin az halható, hogy egy muszlim férfi nem akar szóba állni egy bolt női eladójával. Amikor pedig azt javasolták, hogy keressen egy másik üzletet, akkor azzal fenyegetőzött, hogy kihívja a rendőrséget. Mindezt a svéd fővárosban. A felvételen szereplő nő azt is elmondta, kolléganői a tanúk, hogy ezek minden napos esetnek számítanak. A no-go zónákban egyébként nem csak a bevásárlóközpontokban vannak komoly problémák. A kerület vezetői 2017-ben abban állapodtak meg, hogy mivel a nők egyre kevésbé mernek kimenni esténként a közterületekre, az éjszakai utcai világítások fényerejét feljebb veszik.

Az intézkedés azonban nem hozott áttörő sikert. Egy 2018-as felmérésből ugyanis az derült ki, hogy a környékbeli nők fele sötétedés után továbbra is fél utcára menni.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!