BIZARR

Döbbenetes dolog történt a nő testével, aki összekeverte az avokádókrémet és a wasabit

Egy esküvőn tévesztette össze a kétfajta zöld krémet, utána viszont valami nagyon kellemetlen dolog történt vele.
  • Szerző: Ripost

Egy izraeli nőnél írták le az első ismert esetet, amikor valakin étel hatására mutatkoznak a megtört szív szindróma tünetei.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hatvanas évei végén járó nő egy esküvőn egy kávéskanálnyival evett a krémből, amit avokádókrémnek nézett. Először csak a szájában érezte, hogy avokádó helyett extra csípős wasabit kapott be, de 5 perccel később a mellkasában is erős nyomást érzett, amely a karjaira is átterjedt, és órákon át kitartott. Végül ott maradt az esküvőn, a fájdalom pedig lassan alábbhagyott.

Másnap azonban gyengének érezte magát, ezért elment orvoshoz, aki megtört szív szindrómával diagnosztizálta – adta hírül az IFL Science.

A betegség valamilyen erős érzelmi vagy fizikai hatás következtében megjelenő átmeneti szívbetegség. Kiváltó hatás lehet egy szeretett személy elvesztése, átélt trauma (például baleset), düh, félelem, de extrém erős örömérzet következtében is kialakulhat. Tíz esetből 9-szer nőknél fordul elő, leginkább az ötvenes korosztályra jellemző. Tipikus tünetei a mellkasi fájdalom és a légszomj, amelyek megegyeznek a szívrohamra utaló jelekkel, a betegek gyakran azt is hiszik, hogy infarktusuk van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?