BIZARR

Az orvosok se hittek a szemüknek: ikertestvérével a hasában született

Egy kolumbiai kislány jött világra ikertestvérével a hasában, a parazitát azonnali mûtéttel kellett eltávolítani.
  • Szerző: Ripost

Parazita ikertestvérével a hasában született egy kislány nemrégiben Kolumbiában. Az orvos a terhesség 35. hetében látta először az anyát, ekkor még májcisztának hitte az „elváltozást”.

Kiderült azonban, hogy a baba még mindig növekvő ikertestvéréről van szó. Az ilyesmi nagyon ritka, csak minden 500 ezredik esetben fordul elő ikerszüléseknél.

A 3D-s és 4D-s képalkotó eljárásokból derült ki, hogy a folyadékkal kitöltött üregben egy másik, miniatűr magzat van, akit élő köldökzsinór kapcsolt össze nővére bélfalával, ahol folyamatos volt a vérellátás.

Két héttel az ikerterhesség felfedezése után az orvosok császármetszéssel elindították a szülést, mert attól tartottak, hogy ha várnak, a belső magzat károsíthatja a nagyobb ikernővér hasi szerveit.

Az Itzamara névre keresztelt kislány születése után műtéttel eltávolították a félig kifejlett testvérét. A magzat 5 centiméteres volt, kezdetleges fejjel és végtagokkal, de nem volt önálló szíve és agya, vagyis nem volt alkalmas az életre - írja a New York Times.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?