KIAJOBB

Szerző MM

Létrehozva: 2024.08.27.

Nagy a baj a válogatottnál, Marco Rossi fájdalmas döntésekre kényszerül

Ha az Eb-n gondokkal küzdött, most még rosszabb a helyzet. Főhet Marco Rossi feje: alig akad nyugodt szívvel pályára küldhető védő a németek ellen készülő magyar válogatottnál.

Kedden (13.00, tv: M4 Sport) hirdeti ki a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseire szánt válogatott keret névsorát Marco Rossi. Labdarúgóink olasz-magyar szövetségi kapitánya pár napja már kerek-perec megmondta, hogy bár a csapat magjára továbbra is számít, de lesznek újoncai és lesznek olyanok is, akik kimaradnak – elsősorban azért, mert nincsenek játékban a klubjuknál. Ha a szóba jöhető focistákat nézzük, ebből a szempontból elsősorban a válogatott védelmében van vészhelyzet, még rosszabb a helyzet, mint az Európa-bajnokság előtt.

Fájhat Marco Rossi feje: kit hívjon be a válogatott védelmébe, ha szint senki sem játszik a klubjában?
Fájhat Marco Rossi feje: kit hívjon be a válogatott védelmébe, ha szint senki sem játszik a klubjában?         Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Ebben a csapatrészben, Marco Rossi lehetséges kiszemeltjei közül csak elvétve akad olyan, akiről pozitív hírek jöttek az utóbbi hetekben – ellenben még a korábbi biztos(abb) pontnak számító bekkeknél is van ok aggódni. 

Marco Rossi bajai csak sokasodtak

Talán az egyetlen igazán pozitív történés, hogy Balogh Botond fix tagja lett az olasz élvonalba feljutott Parma kezdőcsapatának (a 22 éves védő végigjátszotta a topligás újonc mindhárom szezonbeli meccsét, legutóbb 2-1-re verték az AC Milant). 

Szóba jöhet kvázi újoncként a magyar labdarúgó-válogatottban eddig 2 percet játszott Mocsi Attila (a török Rizespor 24 éves alapembere), illetve az sem lenne meglepetés, ha Rossi meghívná Telkibe a nyáron Kecskemétről az angol másodosztályú Plymouth-ba – Wayne Rooney vezetőedző csapatába – igazolt, legutóbb a Queens Park Rangers elleni bajnoki hajrájára becserélt Szűcs Kornélt.

A soros Nemzetek Ligája-mérkőzések:

Szeptember 7., 20.45: Németország–Magyarország

Szeptember 10., 20.45: Magyarország–Bosznia-Hercegovina

Az alábbiakban sorra vesszük az aggasztó helyzetbe került védők sokkal hosszabb listáját.

Orbán Willi a lelátóra szorul

A német Bundesliga-élklub magyar válogatott csapatkapitánya, Orbán Willi 7 év után először kapott piros lapot egy taktikai szabálytalanság után. 

Taktikai szabálytalansággal feláldozta magát a Bochum elleni 1-0-s sikerért, ezért várhatóan két meccsről eltiltják: nem játszhat a válogatott összetartásig hátralévő, bajnok Leverkusen elleni Bundesliga-rangadón (majd az NL-szünet után, a Schäfer Andrással felálló Union Berlin ellen sem).

Szalai Attila helyzete tovább romlott

A rosszul elsült első Bundesliga-szezonja során Szalai Attila tavaly ősszel Hoffenheimben, tavasszal (kölcsönjátékosként) a Freiburgban szerepelt alig; összesen csak 8-szor lépett pályára. Visszatért Hoffenheimbe, de az edző az eddigi két tétmeccsen keretbe sem tette, ellenben igazoltak a posztjára egy cseh válogatott bekket, Robin Hranacot. 

Szalai a következő napokban találhat magának új klubot.

Dárdai Márton kikerült a Herthából

A Rossi-csapatba Szalai helyére tavasszal beépített középső Dárdai-fiú sincs már játékban. Dárdai Márton a német másodosztályban ragadt Hertha idei mind a négy tétmérkőzését a kispadon kezdte, csereként összesen 80 percet tölthetett a pályán. 

Vagy eladja őt a klubja a következő napokban (korábban az Augsburg érdeklődéséről lehetett olvasni), vagy azzal kerülhet vissza a csapatba, hogy a helyén játszó Hans Oliver Kempfet az olasz Serie A újonca, a Como csábítja.

Lang Ádám a kispadon ragadt

A ciprusi klubjában, az Omoniában tavasszal mellőzött Lang Ádám sora az új szezonban sem fordult jobbra. 

Eddig 6 tétmeccsen csak kétszer cserélték be, összesen 11 percet töltött a pályán.

Botka Endre peremember lett

Az Eb-n a skótok elenni győztes csoportmeccset végigjátszott ferencvárosi védő, Botka Endre helyzete továbbra sem a legjobb a Fradiban. 

Az új szezon 8 tétmeccsének felén a keretbe sem került be, egyszer csak a kispadig jutott, és Pascal Jansen vezetőedző csak háromszor cserélte be őt, összesen 86 percre.

Fiola Attila csapatot keres

Ezúttal a nagy harcos, akár vésztartalékként is több poszton bevethető Fiola Attilára sem számíthat Rossi, hogy befoltozza vele a védelem lyukait. A 34 éves futballista a fehérvári szerződése lejártával csapat nélkül edz, az átigazolási időszak hajrájában külföldön vagy valamely NB I-es klubnál köthet ki (a Paks és az Újpest érdeklődéséről is szólnak hírek).

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek